Deputatul PSD de Bacău Claudiu Ilișanu afirmă că ministrul Mediului, Tanczos Barna, a recunoscut public, că a demarat discuţiile pentru introducerea unei #taxeauto, sub pretextul de a scădea nivelul de poluare.

“Guvernul Țeparilor dă o nouă țeapă românilor, la doar câteva săptămâni de la instalare! Reintroduce taxa pe mediu, în pofida angajamentului din programul de guvernare că nu se vor reintroduce taxe noi, lucru promis și în campania electorală”, spune deputatul Ilișanu.

Programul de guvernare al actualei coaliții de dreapta precizează, la pagina 5, că nu vor fi introduse noi taxe, iar premierul Cîțu și-a asumat acest angajament. Conform programului de guvernare, “România are una dintre cele mai reduse ponderi ale veniturilor fiscale în PIB din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, coaliția nu va majora sau introduce noi impozite și taxe. În etapa actuală, principalul efort va fi făcut pentru îmbunătățirea colectării veniturilor…”.

“Din păcate, toate aceste promisiuni au rămas pe hârtie, iar în realitate românii s-au ales cu această nouă țeapă din partea guvernării CDR 2.0. Simultan cu țepele date românilor, partidele Coaliției de guvernare se întrec în a se țepui și unele pe altele. Nici n-a început bine guvernarea și scandalurile interne se țin lanț. România este aruncată efectiv înapoi în timp; reînvie în forță și în forme agravante, atitudinea și practicile guvernării CDR-iste”, a încheiat deputatul de Bacău.PUBLICITATE