Cu această urare au fost întâmpinați handbaliștii CSM Bacău de antrenorul Sandu Iacob la primul antrenament al anului. De la reunire au lipsit doar jucatorii convocați la loturi: G. Bujor, Iordachi, Sretenovic și Saldatsenka. Din păcate, ultimul s-a accidentat la genunchi într-un meci al naționalei Belarusului și riscă o pauză mai lungă.

Cu moral bun și cu noutăți de lot. Așa și-a reluat pregătirile prim-divizionara de handbal masculin CSM Bacău. Moralul bun este dat de cele patru victorii la rând din finalului turului de campionat. Iar noutățile de lot sunt reprezentate de „repatrierile” fraților gemeni Gabi și Mihai Bujor și a portarului Vlăduț Rusu, care au revenit la Bacău după despărțirea de Dunărea Călărași, echipă aflată în colaps. Mihai Bujor și Vlăduț Rusu au fost prezenți luni, la primul antrenament al anului desfășurat de „CSMei” în Sala Sporturilor.

Gabi Bujor, în schimb, se află convocat la lotul național de Seniori și a absentat de la reunirea CSM Bacău, la fel ca și Iordachi (aflat la naționala de Tineret), Sretenovic (la cea a Serbiei) și Saldatsenka (la reprezentativa Belarusului). Din păcate, la ultimul meci jucat cu naționala, Saldasenka s-a accidentat la genunchi, riscând prezența la Campionatul Mondial, dar și primele partide din returul Ligii Zimbrilor. „Să vedem dacă e doar meniscul sau e vorba și de ligament.

Să sperăm, totuși, că nu e ceva foarte grav, iar Salda va reveni alături de noi cât mai rapid”, a declarat antrenorul băcăuanilor, Sandu Iacob, care și-a întâmpinat elevii cu următorul mesaj: „Vreau să continuăm lucrurile bune din finalul lui 2020. Prin urmare, vă doresc ca în noul an să fiți pozitivi în acțiune și negativi la testările COVID 19”. De altfel, la ultima testare, derulată weekend-ul trecut, toți jucătorii au rezultat ca fiind negativi. Având în vedere pandemia, CSM Bacău nu a optat pentru un stagiu de pregătire centralizată, urmând să se antreneze în localitate până la reluarea campionatului.

Pe 3 februarie, în primul joc din retur, „CSMeii”, care au încheiat turul pe locul 12, vor întâlni a treia forță a campionatului, Dobrogea Sud Constanța. Până atunci, pe 27 și 30 ianuarie, Crnoglavac și compania vor susține o „dublă” de pregătire cu CSM Vaslui.PUBLICITATE