23 februarie 2024
SportȘtiința, pradă ușoară (și) pentru „tigroaice”

Volei feminin/ Divizia A1

Știința, pradă ușoară (și) pentru „tigroaice”

Sâmbătă, în etapa 17, băcăuancele au ajuns la a 17-a înfrângere fără set luat în campionat: 0-3 (-10, -11, -17), acasă, cu CSM București

O veche vorbă din jurnalism spune că știre nu e atunci când un câîine mușcă un om, ci când omul mușcă un câine. Ei bine, înfrângerile prim-divizionarei de volei feminin Știința Bacău nu mai reprezintă demult o noutate. Știre va fi atunci când echipa aceasta, devenită ciuca bătăilor în A1 va câștiga, în sfârșit, un meci.

Sau măcar va lua un set. Primul din acest sezon! Nimeni nu-și făcuse iluzii că studentele antrenate de Cătălin Știrbu ar putea „mușca” sâmbătă, în etapa 17, din formația „tigroaicelor” de la CSM București. Partida găzduită de Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu” din Bacău nu a făcut să consemneze decât a 17-a înfrângere la rând fără set luat pentru Știința. Rulând întreg lotul de zece deplasat la Bacău și având în cuplul Mariana Costa (17 puncte pentru un procentaj de 58%)- Iuna Zadorojna (16 puncte, procentaj 65%), CSM București și-a „păpat” relativ ușor adversara care s-a întrecut pe sine în ceea ce privește erorile la dublaj.După un prim set pierdut la 15 puncte diferență, Știința a avut 9-7 în parțialul secund, însă, după ce a solicitat un time-out, CSM București a punctat de zece ori la rând și doar serviciul greșit al lui Guewe Diouf a întrerupt seria pentru 17-10. „Tigroaicele” și-au adjudecat acest al doilea parțial cu 25-11, pentru ca ultimul act să consemneze 17 puncte în dreptul gazdelor.

Și dacă tot este să căutăm o știre, o putem găsi în debutul „mezinei” Francesca Hînganu-Marian (fiica fostei jucătoare de bază a Științei din vremurile de glorie, Sorina Marian), care a fost introdusă la serviciu la 5-15 în setul doi și la 11-18 în parțialul de final și în cel al „centrului” adus în această iarnă, Teodora Sabloschi, o jucătoare care se remarcă însă doar prin gabarit. Inutil să amintim că Știința, care sâmbătă a evoluat în formula Iulia Matanie 3 puncte (Natalia Preda 1) Darlene Ramdin 5, Ilinca Știrbu 1 (Nadia Staicu 1), Sabina Hantău 2, Teodora Sabloschi 1 (Francesca Hînganu-Marian), Karina Gorbe 5 (Ștefania Munteanu 1) și libero-ul Alexandra Ion continuă să ocupe ultimul loc în clasament, cu zero puncte și set-averaj 0-51.

Firește, nici asta nu mai reprezintă o știre. Runda a 17-a a debutat vineri, cu victoria cu 3-0 a lui Dinamo contra liderei Rapid, a continuat sâmbătă, când, pe lângă Știința Bacău- CSM București 0-3 s-au mai disputat jocurile CSM Corona Brașov- Alba Blaj 0-3 și CSM Târgoviște- FC Argeș 3-1 și se va încheia duminică, odată cu partidele CSM Constanța- CSM Lugoj și Medicina Târgu-Mureș- CSO Voluntari 2005. Știința Bacău va reveni pe teren marți, 13 februarie, atunci când va găzdui jocul cu CSM Lugoj din uvertura etapei cu numărul 18. O știre, ceva?

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri