Motoare turate, concentrare maximă, încurajări și urale, dar și un grup de daci postați lângă linia de start, aceasta a fost atmosfera la plecarea în a doua etapă a Campionatului Național de Off-Road al României, denumită Trofeul ,,Dacii Liberi”, care se desfășoară în stațiunea Slănic-Moldova între 17-20 iunie.

Peste 90 de echipaje au luat startul spre zonele montane din împrejurimi, pe terenuri accidentate și noroioase, dornice să-și etaleze măiestria într-o cursă contra cronometru. Un adevărat show pe patru roți cu mașini 4×4, spre bucuria iubitorilor de senzații extreme!

Aflată la cea de-a șasea ediție, ultima în 2019, competiția organizată de Club Off-Road ,,Dacii Liberi” din Bacău, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și a Comisiei Naționale de Off-Road din România (CNOR), promite un spectacol pe cinste, în condiții meteorologice care vor solicita din plin abilitățile piloților și puterea mașinilor de concurs.

Totul are loc într-o zonă cu peisaje superbe, dar și cu o istorie aparte, din care nu lipsește tradiționala ospitalitate moldovenească, întregită de o atmosferă plină de energie, adrenalină și bună dispoziție!

Concursul este structurat pe clase diferite de dificultate: Standard A, Standard B, Challenge, Open, Open SSV (Side by Side Vehicle) si Extrem, conform Regulamentului CNOR. ,,Campionatul Național de Off-Road este un concurs automobilistic de orientare în teren accidentat, care constă în parcurgerea de către echipaje a unor stagii de traseu cu autovehicule ale căror caracteristici tehnice sunt definite conform regulamentelor în vigoare, iar clasamentul se stabilește pe baza timpilor realizați și a penalizărilor acumulate.

În final va fi declarat câștigător echipajul care a acumulat cel mai mic timp”, a spus Romeo Andrieș, președintele Clubului Off-Road ,,Dacii Liberi” din Bacău și principalul organizator al acestor întreceri.

Vom reveni cu detalii la finalul etapei de la Slănic-Moldova.

Romulus-Dan BUSNEAPUBLICITATE