În cursul zilei de astăzi, 3 iunie 2016, nivelurile și debitele de pe cursurile de apă au fost în scădere. La ora 15 se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare la următoarele stații:

Râu Trotuș la SH Vrânceni – 20 cm peste cota de atenție (CA);
Râu Trotuș la SH Goioasa – 7 cm peste CA;
Râu Sulța la SH Sulța – 5 cm peste CA.

Administrația Bazinală de Apă Siret, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Bacău și formațiile sale de lucru, acționează pentru prevenirea și limitarea efectelor fenomenelor periculoase. Astfel, în cursul zilei de astăzi:

PUBLICITATE

Formația Siret-Bistrița acționează cu 7 muncitori dotați cu unelte, drujbe pentru eliminarea obstacolelor si deblocarea secțiunii de scurgere în zona podurilor și podețelor – pe râurile Trebeș si Negel, în mun. Bacău, com. Mărgineni și Măgura.

Formația Brusturoasa acționează cu un excavator pe șenile pentru deblocarea albiei colmatate și asigurarea secțiunii de scurgere – pe râul Asău, localitatea Apa Asău.

Formația Brusturoasa acționează cu 12 muncitori dotați cu unelte si drujbe si un buldoexcavator pentru eliminare obstacole din albie si din zona podețelor in vederea asigurării scurgerii pe râul Trotuș in sat Brusturoasa si sat Ghimeș.

harta

Formația Onești acționează cu un buldozer pentru punerea in siguranță a lucrării hidrotehnice
„Amenajare râu Tazlău in zona Frumoasa”- pe râul Tazlău, loc. Frumoasa, com. Balcani.

Formația Onești acționează cu 7 muncitori dotați cu unelte, drujbe pentru eliminarea obstacolelor si deblocarea secțiunii de scurgere in zona podurilor si podețelor pe râul Trotuș in com. Urechești si Coțofănești.

SGA Bacău acționează cu un utilaj multifuncțional UNIMOG si o motopompa VARISCO pe pr. Tazlău in comuna Helegiu.

Formația de Intervenție Rapidă a ABAS s-a deplasat in com. Racova cu un buldoexcavator pentru a interveni la evacuarea apei din zona inundată de revărsarea râului Bistrița în amonte de podul rutier.

Avertizarea hidrologică cu COD ROȘU se prelungește până sâmbătă, 4 iunie, ora 14 și vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depășirea cotelor de apărare pe râurile din bazinul Trotuș și afluenții mici ai râului Siret.

Având în vedere faptul că au fost emise avertizări hidrologice și pentru cursurile de apă din amonte de județul Bacău (Suceava, Moldova, Bistrița, împreună cu afluenții acestora), în colaborare cu deținătorii lacurilor de acumulare, se efectuează manevre de pregolire a acumulărilor, în scopul preluării și tranzitării în siguranță a undelor de viitură.

Având în vedere precipitațiile deosebit de abundente din ultimele două zile, precum și avertizările hidrologice în vigoare, Administrația Bazinală de Apă Siret recomandă populației să se conformeze întrutotul indicațiilor reprezentanților ISU, Jandarmeriei și Armatei, întrucât viața oamenilor trebuie cu prioritate să fie protejată. Toate zonele avertizate trebuie să fie în continuare în stare de alertă maximă și vigilență.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.

A.N. „APELE ROMÂNE”
Administraţia Bazinală de Apă SIRET

DIRECTOR,
Dr. Ing. Emil VAMANU


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ