Sindicalistii din Invatamânt au primit promisiuni ca lucrurile din sistem se vor schimba, asa ca, momentan, au renuntat la proteste. Dupa cum am prezentat deja in ziarul nostru, zilele trecute, acestia erau hotarâti sa boicoteze examenele nationale, mai ales ca in urma unui referendum pe aceasta tema si membrii sindicatului (cadrele didactice) au ales aceasta forma de protest daca nu erau ascultati de Guvern.

La inceputul acestei saptamâni, o delegatie a Sindicatelor Libere din Invatamânt, formata din Simion Hâncescu, presedinte, Constantin Rada, secretar general, Giani Leonte, vicepresedinte si presedintele Aliantei Sindicatelor din Invatamânt Suceava, Laviniu Lacusta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamântul Preuniversitar Iasi si George Purcaru, presedintele Sindicatului Liber din Invatamânt (SLI) Bacau, a avut o discutie cu viceprim-ministrul României, Vasile Dâncu.

„Aceasta intâlnire a avut loc urmare a situatiei din cele trei judete – Bacau, Iasi si Suceava – in care a existat un procent semnificativ de membri de sindicat care au anuntat public ca doresc sa se retraga de la examenele din aceasta vara. In cadrul discutiilor s-au abordat probleme generate de intrarea in vigoare a Ordonantei de urgenta nr. 20/2016, privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, dar si alte probleme specifice sistemului educational, inclusiv cele privind elaborarea unui proiect de lege a salarizarii in sistemul bugetar”, a explicat prof. George Purcaru (FOTO), liderul SLI Bacau.

Urmare a acestor discutii, viceprim-ministrul Dâncu s-a angajat ca, in perioada imediat urmatoare, vor incepe discutiile privind o noua lege de salarizare a bugetarilor, care va fi inaintata Parlamentului, spre dezbatere si aprobare, in aceasta toamna. Promisiuni sunt si in ceea ce priveste rezolvarea problemelor privind salarizarea personalului din invatamânt, ceea ce i-a determinat pe sindicalisti sa renunte la miscarile de protest, inclusiv, bineinteles, la boicotarea examenelor nationale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Era de asteptat acest deznodamant.Teatru ieftin jucat de sefii de la SLI, care au destule bube din trecut pentru a duce o lupta pana la capat.Trebuie dat de pamant cu demagogii de la SLI Bacau. Concediu placut si ne auzim in toamna.

  2. Niste PERSONULITATI! Din nefericire acesti insi de nimic sunt platiti din buzunarele membrilor de sindicat pentru care nu ridica un deget! Nu i-am vazut scotand “foc pe nari ” dupa declaratia ministrului de doi lei, bostan(litera mica e sugestiva). Prin targ se aude ca ar “pune” si niste directori din toamna ca de, traficul de influenta sa traiasca! Chiar sunt curioasa daca la scoala noastra se va schimba directorul si daca va veni o “geniala” fosta lidera de sindicat la un liceu din judet.

  3. De frumuselul de Chiriac ce mai stiti??? Mai traieste??? Ca Oprisan mai bantuie pe la SLI Bacau. Ce hram poarta pe acolo, ca se pensionasera???

LĂSAȚI UN MESAJ