20 iulie 2024
ActualitateSiguranță în sezonul rece: recomandări de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Siguranță în sezonul rece: recomandări de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Cu intrarea în sezonul rece și o serie de avertizări meteorologice emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență vine în întâmpinarea șoferilor și călătorilor cu recomandări esențiale pentru a face față condițiilor dificile de iarnă. Prevenția devine cheia siguranței, iar respectarea acestor sfaturi poate face diferența între o călătorie lină și situații de urgență nedorite.

Evitați deplasarea în condiții dificile: Primul sfat al autorităților este să evitați să porniți la drum în timpul viscolului și al ninsoarelor puternice. În cazul în care deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil cu privire la starea drumurilor și posibilele blocaje. Siguranța este prioritară, iar cunoașterea condițiilor de trafic este esențială.Echipare corectă a autovehiculului: Înainte de a pleca la drum, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă. Verificați anvelopele, asigurați-vă că sunt specifice sezonului rece, și nu uitați de lanțurile antiderapante. O lopată, un săculeț cu nisip și alte accesorii pot fi de asemenea utile în situații de urgență.

Urmăriți informațiile meteorologice: Fiți la curent cu evoluția condițiilor meteorologice prin urmărirea buletinelor meteorologice și recomandărilor autorităților la posturile de radio sau televiziune. Informarea constantă vă ajută să luați decizii înțelepte și să evitați zonele afectate.

Evitați zonele periculoase: Pe parcursul deplasării, evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ. De asemenea, evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare sau a construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție.

Verifică autovehiculul în avans: Dacă deplasarea este absolut necesară, asigurați-vă că autovehiculul este pregătit pentru drumurile acoperite de zăpadă sau polei. Verificați starea anvelopelor, bateria, și asigurați-vă că aveți în portbagaj lanțuri antiderapante, un săculeț cu nisip, o lopățică, o pătură, apă și o lanternă. Acestea vă pot fi de mare ajutor în situații de urgență.

În concluzie, prevenția este esențială pentru siguranța pe drumurile de iarnă. Respectând aceste recomandări și pregătindu-vă corespunzător, puteți contribui la evitarea situațiilor periculoase și la asigurarea călătoriilor în condiții de siguranță în timpul sezonului rece.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri