Absolventii de liceu inscrisi in sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat 2016 au sustinut ieri cea de-a doua proba scrisa, in functie de profilul terminat, adica la Matematica (profil real) sau la Istorie (profil uman).

„S-au inscris in total 608 candidati. Nu s-au prezentat 79 de absolventi. Nu am inregistrat nicio eliminare. Au fost prezenti efectiv in examen 259 de absolventi”, a declarat prof. Doina Marinov, inspector scolar la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

La Matematica subiectele au continut cerinte despre matrice, ecuatii, geometrie, ecuatii, numere reale, functii, iar la Istorie, un pasaj din Istoria medie a României de St.Stefanescu si unul din România 1866 – 1947 de K.Hitchins, unde au avut de raspuns la mai multe intrebari, un alt pasaj din Istoria constitutionala a României (1859 – 1991), cu alte cerinte, iar la ultimul subiect, candidatii au avut de compus un eseu despre evolutia spatiului românesc in secolele al XVIII-lea – al XIX – lea, având in vedere precizarea unei institutii centrale din spatiul românesc, dar si a doua proiecte politice referitoare la statul român modern, alaturi de alte cerinte.

PUBLICITATE

Vineri, absolventii de clasa a XII-a vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii, respectiv Biologie, Geografie, Fizica, Chimie, Informatica, Logica, Sociologie, Psihologie, Economie sau Filosofie.

Primele rezultate ale sesiunii de toamna a examenului de bacalaureat 2016 vor fi afisate luni, 29 august, iar eventualele contestatii se pot depune in aceeasi zi, intre orele 16.00 – 20.00. Rezultatele finale vor fi afisate pe 1 septembrie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ