elevii de la Scoala nr. 10 descopera natura in parc – orele de stiinte si de arhitectura urbana se tin in afara scolii – cadrele didactice spun ca pe teren, copiii invata mult mai bine si notiunile sunt asimilate in timp real

Poate multi dintre bacauanii care frecventeaza Parcul Cancicov s-au intâlnit in ultima perioada cu grupuri de elevi si nu stiu care ar putea fi cauza acestei evadari in aer liber. Ei bine, o explicatie ar fi aceea ca unele cadre didactice tin anumite ore in parc, pentru ca materia pe care o predau implica activitati in natura.

Astfel de ore fac si elevii Scolii nr. 10 din Bacau, iar pe copii i-am descoperit chiar la lucru. Invatatoarea Elena Solomon tinea ora de stiinte, iar copiii coordonati de ea erau antrenati intr-o activitate practica. Aveau ca tema sa recunoasca cât mai multe specii de plante, arbori sau arbusti. Impartiti pe grupe de lucru, copiii cercetau curiosi imprejurimile si isi notau pe hârtie denumirile plantelor recunoscute.

PUBLICITATE

“Ora de stiinte ale naturii poate fi tinuta in aer liber, iar copiii abia asteapta sa iasa la aer. Gândim activitati care ii ajuta sa cunoasca cât mai bine mediul inconjurator, iar atunci când suntem in natura este mult mai simplu de explicat sau de aratat modul in care se dezvolta un copac sau o planta. Noi iesim in natura de fiecare data când ne permite vremea si am observat ca elevii isi dezvolta mult mai bine simtul orientarii si sunt mai receptivi la informatiile legate de mediul inconjurator”, declara Elena Solomon, invatator la Scoala nr. 10 Bacau

Echipa care a recunoscut cele mai multe plante a fost desemnata câstigatoare si a fost premiata simbolic. In plan paralel, clasa invatatoarei Gabriela Iscu, desfasura activitati similare, de cunoastere a mediului inconjurator. Iesirile in aer liber sunt cât se poate de binevenite pentru elevi, intrucât temperaturile caniculare din aceasta perioada, ne atrage sa cautam racoarea parcului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ