Dragi copii, dragi parinti, dragi profesori,

vacanta de vara de care ne-am bucurat atât de mult s-a incheiat iar bucuria unui nou inceput, a unui nou an scolar ne aduce in fata unor noi provocari. Unii dintre dumneavoastra aveti sau veti avea copii la scoala. Este firesc sa se nasca in mintea si inima dumneavoastra anumite intrebari cât priveste scoala si viitorul copilului propriu.

Intrebari de genul: care mai e situatia scolii – invatamântului in tara noastra? Ce cred copii despre scoala? Cât de pregatiti sunt invatatorii – profesorii, pentru a-i incredinta proprii copii si pentru a fi exemple pentru ei? Sunt intrebari care framânta cei mai multi parinti, greu incercati din cauza situatiei financiare precare si a unei scaderi a increderii in sistemul educational din tara noastra.
In fata unei noi perioade de formare a viitoarelor generatii, a unui nou an scolar, va invit sa ne incredintam intreaga activitate si aceasta misiune nobila de a forma viitoarele generatii Providentei Divine si inspiratiei Duhului Sfânt.

PUBLICITATE

Conciliul Vatican al II-lea facând referire la scoala, afirma ca misiunea ei consta in a cultiva cu grija statornica facultatile intelectuale, a dezvolta judecata, a pune pe elevi in contact cu patrimoniul cultural mostenit de la generatiile trecute, a promova simtul valorilor, a pregati pentru viata profesionala si, generând relatii de prietenie intre elevi de firi si conditii diferite, a favoriza spiritul de buna intelegere (cf. Gravissimum educationis 5).

In anul scolar 2014- 2015, am asistat cu totii la tentativa de a inlocui disciplina religie cu alte programe propuse ca si alternativa. Trebuie sa ne reamintim ca fara Religie nu se poate face educatie completa, nu poti deveni un om deschis spre valori, cu competente de integrare in societate.
Rolul disciplinei religie este mult mai important decât ar parea la prima vedere si aceasta deoarece, pe lânga insusirea principalelor invataturi de credinta, reguli, traditii si evenimente religioase ale Bisericii, elevii dobândesc si deprinderi, obisnuinte spirituale, care ii inalta, ii fac mai buni, mai respectuosi, mai responsabili in viata.

Dragi parinti, sa nu va multumiti doar cu ideea ca mi-am dus si mi-am luat copilul de la scoala, va invit sa ii abordati zilnic cât priveste cunostintele dobândite, sa va pese si sa va uimeasca mereu imaginatia si creativitatea copilului dumneavoastra. Nimeni si nimic nu va inlocui nicodata rolul atât de important pe care il aveti in cresterea din toate punctele de vedere a copilului propriu, nici cel mai actual gadget.

Dragi copii, acum, la inceputul acestui nou an scolar, va incurajam sa va lasati mereu calauziti de formatorii vostri, profesorii, spre izvorul adevaratei intelepciuni, Dumnezeu, si sa pretuiti Ora de Religie ca pe un timp câstigat, binecuvântat. Mult success si multa lumina in suflet si minte! Dumnezeu sa va binecuvânteze!

Pr.Lucian Adam
Inspector Zonal, Cult Romano-Catolic

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Un mesaj superb si plin de invatatura! E diferenta intre conducatorii catolici, vocatia si inteligenta sunt apreciate, fata de insuficienta intelectuala, morala si politicianismul conducatorilor din ISJ Bacau. Felicitari Pr. Lucian Adam!

  2. E adevarat, profesore. E mai mult decat atat, e diferenta dintre Vest si Est, dintre CIVILIZATIE, BUN SIMT, LEGALITATE si NESIMTIRE, ILEGALITATE, CORUPTIE GENERALIZATA. Alo!!! Sotcan si PSD, se aude??? Sau ati luat-o razna??

LĂSAȚI UN MESAJ