Ministerul Educatiei ataca: va initia controale cu privire la schimbarea directorilor in scoli si licee, preconizata sa intre in vigoare de la 1 septembrie, anul acesta.

Asta dupa ce, spune ministrul Educatiei, au aparut semnale din mai multe judete, inclusiv din Bacau, ca aceste schimbari au creat discutii si au declansat nemultumiri.

„Am primit în ultimele zile mai multe sesizari referitoare la modul in care, in unele judete, se petrec numirile prin detasare ale directorilor de scoli. Atrag atentia tuturor inspectorilor scolari generali ca numirile directorilor trebuie sa tina seama exclusiv de competentele si de integritatea persoanelor in cauza”, a anuntat Mircea Dumitru, ministrul Educatiei, care a mai spus ca are in vedere sa trimita in teritoriu si Corpul de Control sa verifice care este situatia.

PUBLICITATE

„Nu voi ezita sa iau masuri ferme in situatiile in care inspectorii scolari numesc directorii pe alte criterii”, a amenintat ministrul Educatiei. Totodata, Mircea Dumitru mai anunta si ca „in cel mai scurt timp vom demara concursurile pentru directorii de unitati de invatamânt, astfel incât sa punem capat practicilor care, an de an, au afectat profund scoala”.

In Bacau sunt preconizate schimbari in mai multe scoli si licee. Deciziile Inspectoratului Scolar au creat insa mai multe nemultumiri, in rândul profesorilor, elevilor si chiar al parintilor, care au deschis si petitii online pentru sustinerea fostilor directori.

Zilele acestea si PNL Bacau a cerut public inspectorului scolar general sa explice in ce baza se vor face aceste noi numiri cu delegatie pe functiile de directori si directori adjuncti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

 1. Schimbarea prefectului,subprefectului,directorilor directiilor ,directorilor de scoli si licee…sunt singurele schimbari din acest judet cu un potential economic mai degraba de subzistenta.Bacauanii vor de fapt alte schimbari dar nu suntem in stare sa le facem pt ca nu avem politici de dezvoltare .Nu se face nimic,nimic,nimic…

 2. Ar trebui data o lege prin care directorii de crese,scoli, licee, spitale etc sa nu poata activa in functii de conducere daca sunt membrii ai unui partid politic. Asa cum este in armata regulamentul. Acum la fiecare schimbare de partid acestia isi aduc cateii lor in detrimentul promovarii pe criteriul valorii profesionale. Aici ministerul trebuie sa faca lege ca ocuparea functiei de director sa se faca prin examen cu o durata de 4 ani si nu ca acum prin numiri.

 3. Cred ca toti directorii trebuiesc numiti pe fct dupa capacitatea intelectiala si realizarile lor in precedent nu dupa culoarea partidilui de guvernamint.

 4. Cand competenta , pregatirea profesionala, vor fi prioritare in alegerea unor manageri, in toate domeniile nu numai in invatamant, atunci situatia economica si viata sociala din Romania se va schimba. Acum pleaca ai nostrii, vin ai nostrii, o balacareala politica fara precedent ,promovata de clasa politica la fel de slab pregatita ca si pe cei care i promoveaza.D le administrator am respectat standardele impuse de publicatie, te rog sa nu ma cenzurezi,am fotografiat aceasta publicare si voi da pe facebook daca n o publici, cu criticile de rigoare.

 5. Comentariile sunt bune, dar numirile de directori sunt neplacute! De ce Sotcan a candidat singura? Chiar nimeni din Judetul Bacau nu-si dorea sa fie sef la ISJ? Stan a candidat, dar a fost varza! A crezut ca il sprijina o ambasada sau doua? Si ei isi doreau sa scape de el! Dar Sotcan l a salvat! La fel si Necula! Primar care s a nervozat pe Gaina, ca vacarul pe sat! A promis ca scapa de SECRETARUL din Primarie! Cand il da afara pe SECRETAR? Cu directorii din licee ce face?

 6. Prea mult i se cere acestui ministru !!! Daca este agreat de Iohannis,este clar ca domeniul nu va avea parte de mult solicitata depolitizare. Totul,indiferent de domeniu,devine,cu fiecare zi AL MEU.Si banul public !!!

 7. Cand vine Corpul de control in scoli/licee ca sa vada la fata locului despre ce este vorba?
  O sa constate ca in unele scoli au fost numiti directori profesori care au mai fost demisi in trecut si nu-i doreste nimeni nici macar prin scoala/liceu.

 8. Chiar daca vine si ,,EROINA,, este in CONCEDIU (nu se stie ce fel- de odihna sau medical, asa cum obisnuieste) pentru a nu putea fi DEMISA?? Ma refer la smechera de SOTCAN. Ar trebui demisi toti mafiotii din CA-ul ISJ , aceasta institutie infecta.Vor musamaliza cei de la MEN toate abuzurile si ilegalitatile pe care le vor descoperi. Si asa ii doare in cot pe cei de la Bacau de reprezentantii MEN.Oare mai merg SPAGILE si PROTOCOALELE?? Cum e posibil ca in prag de nou an scolar Sotcan sa dea bir cu fugitii?? Numai pt.asta ar trebui zburata din fruntea isj. Iar aroganta de adjuncta, complice la mafia posturilor ascunse si smenuite, ar trebui sa se roage pentru SPAGARUL de barbatusu, ,,domnul,, Gheorghita.

 9. Dar de Balcan-traseistul sau rotarianul, cum am vazut scris pe aici, de la mangeron, care ba a fost director, ba inspector, care acum a ajuns profesor la vranceanu nu scrie nimeni?
  Cine stie, cunoaste ca a fost tinut in spate de sotcan-inspectoarea si stavarache- arestatul de bacau,caruia directorul ii rezolva la randu-i afacerile de prin Suceava si alte localitati in loc sa isi faca meseria sa pt care lua salar. Dar, deh, la noi orice este posibil, ca isi tineau spatele unul altuia.
  Si inca ceva interesant, pe guramulta de la mangeron il tinea balcan in functie ba pe post de director ba adjunct, dar facea munca de administrator, ca oricum nu il ducea capul decat sa pazeasca liceul de dimineata pana seara si atat.
  Ar fi mult mai mult mai multe de spus, dar nu prea am timp. Oricum, daca cvei de la minioster isi fac cu adevarat datoria, au mult de sapat si pe la bacau.
  ,,Succesuri”

 10. Sa mearga pe la serviciul PERSONAL sa caute catedrele si orele ascunse, transferarile inspectorilor la Colegii, transferurile unor elevi intre licee, activitatea lui Iorga, care ar da calificative directorilor fara sa-i verifice. S-ar putea vorbi de vreo SPAGA??? De vreun ABUZ??? Sa se verifice gradatiile de merit la disciplina FIZICA, LIMBA ROMANA, la ED. Fizica si sport!!!

LĂSAȚI UN MESAJ