23 februarie 2024
ActualitateScandal la Colegiul Național „Costache Negri” Târgu-Ocna: Demiteri și anchete după Evaluarea...

Scandal la Colegiul Național „Costache Negri” Târgu-Ocna: Demiteri și anchete după Evaluarea Națională 2023

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a finalizat cercetarea administrativ-educațională la Colegiul Național „Costache Negri” Târgu-Ocna, în urma unor suspiciuni de fraudare a Evaluării Naționale 2023. Cercetarea a fost inițiată în urma unei sesizări care semnala conduita inadecvată a unor membri ai comisiei de examinare în timpul desfășurării celor două probe scrise ale examenului.

Raportul rezultat din investigație a evidențiat mai multe abateri disciplinare ale conducerii liceului, inclusiv ale directorului și directorului adjunct, ambii membri ai comisiei de organizare a examenului. Ca urmare a acestor constatări, Inspectoratul Școlar Județean Bacău a emis o decizie prin care a luat act de demisia directorului colegiului, începând cu data de 20 noiembrie 2023. Totodată, s-a aprobat în unanimitate demiterea directorului adjunct, aceeași măsură fiind aplicată începând cu aceeași dată.

Inspectoratul a luat atitudine și în raport cu posibila fraudare a examenului, anunțând instituțiile de cercetare abilitate și transmitând o informare detaliată către Ministerul Educației. În paralel, la nivelul unității de învățământ, conform legislației în vigoare, se desfășoară o cercetare disciplinară a cadrelor didactice implicate, care au fost acuzate de nerespectarea metodologiei și a procedurilor examenului.Cu efect imediat, începând tot din data de 20 noiembrie 2023, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Bacău a stabilit o conducere interimară la Colegiul Național „Costache Negri” Târgu-Ocna. Aceasta a fost realizată prin detașarea pe funcția de director a unui cadru didactic titular. Această măsură a fost luată pentru a asigura funcționarea normală, atât din punct de vedere administrativ, cât și educațional, a instituției de învățământ, în timp ce se așteaptă finalizarea anchetelor și clarificarea situației.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri