Unul dintre subiectele de la proba de Matematica de la Evaluarea Nationala (mai exact exercitiul 6 de la subiectul I, notat cu 5 puncte) a stârnit un adevarat scandal, mai ales in mediul online.

Concret, se vorbeste despre cerintele unei diagrame care nu ar fi explicata clar, dar parerile sunt impartite. Este si motivul pentru care, la nivel national, peste 40.000 de persoane au semnat o petitie, tot online, prin care cer reevaluarea lucrarilor si sa se ia in considerare doua variante de raspuns, desi presedintele Societatii de Stiinte din România a explicat clar ca acel exercitiu avea si o legenda bine definita, legenda care, de altfel, a fost si „chichita” problemei in sine.

Cert este insa ca, in teritoriu, nu a ajuns nicio cerinta suplimentara in ceea ce priveste corectarea lucrarilor, asa ca elevii (implicit si parintii lor) sunt rugati sa nu interpreteze in niciun fel acest scandal.

PUBLICITATE

„Totul decurge conform metodologiei de organizare a acestui examen. Subiectele au venit de la Comisia Nationala de Evaluare si Examen, nu s-a inregistrat nicio problema, niciun incident, in teritoriu nu a venit oficial nicio informare suplimentara in ceea ce priveste corectarea lucrarilor”, a precizat prof. Florin Lazar, inspector scolar general adjunct si presedintele Comisiei de organizare a examenului de Evaluare Nationala.

Lucrarile din Bacau vor fi corectate, conform procedurii, in alt judet, iar, la rândul lor, profesorii bacauani corecteaza lucrarile venite din alt judet (informatii ce sunt secretizate, tot conform metologiei de organizare a examenului).

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ