11 decembrie 2023
ActualitateSărbătoarea Artelor Moderne, ediția a XI-a

Sărbătoarea Artelor Moderne, ediția a XI-a

În perioada 3-12 noiembrie 2023, Asociația Culturală Armonie și Culoare a organizat festivalul ,,Sărbătoarea Artelor Moderne” Ediția a XI-a, eveniment cultural cofinanțat de Consiliul Județean Bacău prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2023 conform Legii nr. 350/2005, derulat în parteneriat cu Asociația Bronx People. Anul acesta, festivalul s-a bucurat și de sprijinul Consiliului Local al Municipiului Bacău, care a pus la dispoziția celor peste 600 de mici artiști, cu titlu gratuit, Teatrul de Vară ,,Radu Beligan’’. Evenimentul s-a adresat copiilor și tinerilor din învățământul de masă, cât și din cel vocațional, promovând arta, simțul estetic și frumosul prin muzică vocală, muzică instrumentală, dans și artă plastică.

După cele cinci zile de concurs, un juriu format din profesori de specialitate ai Colegiului Național de Artă „George Apostu” Bacău, Colegiului Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău și Palatului Copiilor Bacău a ales 8 finaliști de muzică populară și ușoară, care s-au prezentat la Gala Laureaților, pe data de 12 noiembrie, într-un cadru festiv, în incinta Teatrului de Vară „Radu Beligan’’ Bacău.

Momentele din gală au fost pregătite alături de Trupa LikeOne, care le-a oferit finaliștilor de la secțiunile de muzică ușoară o intruziune în viața de artist, împărtășindu-le mici secrete de tehnică, creativitate și carismă. După două ore încărcate de emoție, au fost desemnați marii câștigători ai galei: secțiunea Muzică Instrumentală, Iftode Eva-Rebeca, pregătită de prof. Iftode Ștefănică, la secțiunea Muzică Ușoară, Ciofu Antonia, pregătită de prof. Maria Mădălina Dumitru, și Hârbu Miruna, pregătită de prof. Mariana Tănasă, la secțiunea Muzică Populară, Condurache Cătălina, pregătită de prof. Marinela Paraschiv-Gora și prof. Mădălina Petrache, la secțiunea Arte Plastice, Șova Ana Elena, pregătită de prof. înv. Ramona Maria Karpfen, la secțiunea Dans Clasic, Ansamblul Nimfele, pregătit de prof. Simona Baicu, și Ansamblul Jazz, pregătit de prof. Ada Babiaș, la secțiunea Dans Popular, Ansamblul Șerpoaica, pregătit de instr. Diana Hîrțescu, și secțiunea Dans Modern, Grădinaru Sofia, pregătită de instr. Ecaterina Matei.Marii câștigători au primit premii în bani asigurate de Consiliul Județean Bacău, trofee personalizate de Moldoglass și SC Sami Prest Serv SRL, precum și bilete la Young Island Festival, Alex Olteanu, unul dintre organizatorii festivalului, fiind chiar unul dintre membrii din juriu.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri