Cei aproape 6.000 de absolventi de clasa a VIII-a au stat cu sufletul la gura astazi, pana s-au anuntat primele note la cele doua probe ale Evaluarii Nationale – Limba si literatura romana si Matematica. Lucrarile elevilor bacauani au fost corectate, conform metodologiei de desfasurare a examenului, in alt judet (nu s-a facut public ce judet anume, tot conform procedurilor de organizare).

Vezi de note au luat candidatii din Bacau: www.evaluare.edu.ro

Contestatiile se depun tot astazi (1 iulie) pana la ora 20.00. Parintii pot cere si sa vada lucrarile elevilor, dar dupa ce depun la Comisia de organizare o cerere in acest sens. Vizualizarea lucrarii nu duce insa la schimbarea notei. Rezultatele finale ale Evaluarii Nationale 2016 vor fi facute publice marti, 5 iulie.

Media obtinuta la Evaluarea Nationala va reprezentat 75% din media de admitere la liceu. Pentru restul de 25% se ia in considerare media de absolvire a celor patru ani de studiu in gimnaziu.

De pe 8 iulie (vineri) si pana pe 12 iulie (marti) se defasoara procesul de inscriere a absolventilor de clasa a VIII-a la licee. In aceste zile elevii si parintii acestora, impreuna cu profesorii diriginti, vor completa otiunile lor in fisele de inscriere, iar ulterior aceste date vor fi introduse intr-o lista computerizata, la nivel national. Pe 19 iulie are loc si repartizarea computerizata in invatamantul liceal al absilventilor de clasa a VIII-a, care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2016 – 2017.

Vom revenii cu detalii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ