Dupa ce doar in urma cu trei saptamâni municipiul Onesti l-a pierdut pe Constantin Uzum, fost primar al localitatii, ce a facut istorie pe aceste meleaguri prin infiintarea Intreprinderii de Utilaj Chimic Borzesti si functionarea ei la inalte standarde in anii 1975-1990, o alta personalitate onesteana a trecut in lumea vesniciei.

Zilele trecute s-a stins  din viata Gheorghe Grunzu, cel care a condus destinele sportului onestean peste 30 de ani, in perioada in care, prin succesele obtinute de Nadia Comaneci Onestiul a devenit cunoscut pe intreg mapamondul. Nascut in satul Poieni, din comuna Schitul Duca din judetul Iasi, Gheorghe Grunzu a ajuns la Onesti (un oras ce era in constructie), dupa ce a activat câtiva ani in domeniul medical (la combaterea si eradicarea maladiilor infecto- contagioase), fiind apoi seful sectiei de sport din orasul Negresti (jud. Vaslui) si Roman.

Cu o mare multumire sufleteasca mentiona ca “sa conduci destinele sportului  a insemnat o mare provocare si de aceea am avut «in sânge» simtul datoriei. Sportivii si oamenii de sport au fost intotdeauna familia mea, pe care am iubit-o cu dragoste adânca. Pe sportivii onesteni i-am condus cu har (dat de Dumnezeu) peste 36 de ani, numai spre victorii, stiind ca idealurile nobile ale sportului pot fi sadite numai asa in viata comunitatii”.

PUBLICITATE

Gheorghe Grunzu mai mentiona: ”Pe linia profesionala, am cautat sa aplic în practica cele învatate de la profesori, antrenori, medici, preoti, instructori, arbitrii si specialistii din comisii, colegii, federatii si minister, valorificând la maximum cunostintele de specialitate în domeniu, si împreuna cu o neostenita pasiune si caracter senioral, am facut totul ce a fost posibil pentru a mentine stacheta sportului onestean pe Everestul performanțelor sportive românesti”. Ca recompense pentru stradania depusa  pe linie de sport, institutiile statului i-au decernat distinctia “Meritul Sportiv” de-a lungul a mai multor ani precum si diploma de onoare si excelenta iar cu o tristete netarmurita onestenii ii vor pastra o vie amintire.    


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ