Zona de 30 de kilometri din jurul Bacăului. Dacă nu sunteți siguri că localitatea dvs. se încadrează sau se află la limita celor 30 de kilometri, folosiți, preventiv, declarația pe propria răspundere. Zona roșie reprezintă zona din județul Neamț aflată la 30 de kilometri de Bacău și care, conform definiției, nu face parte din zona metropolitană.

Zonele metropolitane în interiorul cărora cetăţenii pot circula fără declaraţie pe propria răspundere sunt teritoriul administrativ al Bucureştiului şi al judeţului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor şi o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita judeţului din care fac parte municipiile, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

“Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru circulaţia cetăţenilor între localităţi, teritoriul administrativ al Bucureştiului şi al judeţului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România şi o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita judeţului din care fac parte municipiile”, afirmă sursa citată.

Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul naţional al României în privinţa zonelor în care cetăţenii pot circula în afara localităţii fără declaraţie pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis precizările prin Comandantul Acţiunii, Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Săptămâna trecută se stabilise, practic, același lucru, dar modul în care se definiseră Zonele Metropolitane a generat discuții. Prefectul de Bacău a declarat pentru Deșteptarea.ro că Zona Metropolitană Bacău nu există în mod oficial, și în acest caz nu se aplică prevederile ordonanței.

A fost contrazis de Ilie Bîrzu, directorul adjunct al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bacău, care a declarat că Zona există, a fost înființată conform legii, este funcțională.

Acum, Grupul de Comunicare Strategică a redefinit zonele în care se poate circula fără declarația pe propria răspundere fără nici o legătură cu zonele metropolitane constituite administrativ.


PUBLICITATE