Cand ecourile Sfintei Liturghii s-au stins, joi seara, in Biserica „Sfintii Petru si Paul”, preotii si credinciosii romano-catolici din parohiile bacauane, in frunte cu Preasfintia Sa Aurel Perca, episcop-auxiliar de Iasi, si parintele decan Isidor Dâsca, au pornit in procesiune cu Sfânta Euharistie.

Având in frunte crucea procesionala si icoanele sfinte, participantii la eveniment au pasit peste petalele asternute de catre micutii care, in ultimii trei ani, l-au primit in viata lor spirituala pe Isus. Procesiunea s-a desfasurat pe strazile din centrul Bacaului, adunând in rândurile sale foarte multi participanti.

Credinciosii au facut trei opriri in locuri dinainte stabilite, unde PS episcop Aurel Perca si preotii prezenti au ridicat catre Cer rugaciuni de binecuvântare euharistica, fiind acoperiti de baldachinul cu Preasfânta Ostie si incadrati de tineri cu torte si snopi de trestie. Pe tot parcursul manifestarii, cei prezenti au cântat imnuri religioase fiind acompaniati de fanfara bisericii.

Toti cei prezenti au purtat la gât o esarfa alba cu imaginea Sfintei Taine si cea a bisericii, primita in dar la usa sfântului lacas. Semnificatia acestei celebrari a fost foarte bine rezumata in prefata Liturghiei acestei sarbatori: „Cristos, la Cina sa de pe Urma împreuna cu apostolii, voind sa perpetueze în veac jertfa crucii mântuitoare, s-a oferit tie Miel fara pata, jertfa bine placuta a laudei desavârsite.

Hranindu-i cu aceasta Taina vrednica de închinare, Tu Doamne, îi sfintesti pe credinciosii tai, pentru ca neamul omenesc, care traieste pe acelasi pamânt, sa fie luminat de aceeasi credinta si sa fie unit de aceeasi iubire”.

Evenimentul a decurs intr-o ordine desavârsita, prin atitudinea lor, credinciosii indemnându-i pe trecatori la momente de introspectie spirituala. „Adorându-l în mod public pe Isus Euharisticul, comunitatea credinciosilor nu face nici parada, nici prozelitism, ci exprima ei credinta vie în Euharistie si dorinta ferma de a trai tot mai intens din aceasta sfânta Taina”, a subliniat si pr. Iulian Robu de la Biroul de presa al Decanatului Romano-Catolic Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Foarte frumos! Dar ma dor picioarele deja. O sugestie pentru eficientizarea activitatii: decat marsuri prin oras cand nici nu gandesti – asa cum se intampla acum, cand ai chef, n-ai chef, hai la mars – mai bine unul singur pe an, de la Bacau la Beijing, New York sau la Buenos Aires, de exemplu. Astfel se acopera dintr-o suflare toata distanta facuta acum prin Bacau timp de un an, ca Dumnezeu tot acelasi este oricand si oriunde. Mai greu e cu vizele de intrare in anumite state, dar tot Domnul rezolva.

LĂSAȚI UN MESAJ