Faptul ca in România partidele extremiste au disparut din peisajul public nu inseamna nimic: extremistii au disparut doar pentru ca mesajul lor a fost confiscat de celelalte partide.
Lucrul acesta il spune cu subiect si predicat Victoria Stoiciu intr-un articol pe romaniacurata.ro.

Esenta materialului este simpla: discursul de extrema dreapta in România s-a transferat la tot esichierul politic.

Gândirea extremista a patruns in toate paturile societatii. O societate aparent calma si ospitaliera, dar care, in anumite conditii, isi da arama pe fata. Atacurile publice la minoritatile sexuale nu sunt o exceptie, sunt o regula in România.

Fundamentalismul ortodox, care combate orice incercare de secularizare a gândirii publice, este la el acasa. Cine se declara ateu sau liber-cugetator este pus la zid si declarat tradator de neam si de credinta.

Daca mergeti pe strada o sa vedeti copii de scoala generala care sunt ferm convinsi ca tiganii sunt niste fiinte inferioare. La fel si baptistii, penticostalii sau alti “sectanti”.

Apar lideri de opinie care considera ca femeile se impart in doua categorii: cele care fac parte din clasa mijlocie si care merita sa fie recompensate pentru ca nasc si cele din clasele “inferioare”, a caror natalitate trebuie descurajata.

La fel, exista din când in când lideri care se pronunta pentru desfiintarea votului egal si introducerea unuia cenzitar, care sa permita celor bogati sa aiba un cuvânt mai greu de spus decât saracii pe motiv ca acumularea averii este semnalul cel mai clar al inteligentei de care au dat dovada.

Aceste atitudini nu sunt comune doar cetatenilor; lideri politici importanti emit mesaje extremiste fara sa fie taxati pentru aceasta.

Pentu ca românul este, in principiu, de acord cu aceste idei, fiind educat, in ultimii ani, ca toate problemele tarii sunt cauzate de unguri, tigani, atei, sectanti si homosexuali.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. ei.., uite cà din cauza mentalitàtii àstea nu progresàm cu nimic. oricum marea majoritate din romani tràieste cu tot felul de idei ca cele relatate in articolul de mai sus. dacà ài sugerezi sa citeascà càte ceva.. te alegi cu o injuràturà. aiurea e cà cei mei sunt crescuti tot asa.

LĂSAȚI UN MESAJ