Cei 2.961 de candidati inscrisi la examenul de bacalaureat 2016, sesiunea de vara, au finalizat vinerea trecuta si cea de a doua proba: competente digitale. „Dintre acestia nu au primit niciun calificativ 5 elevi, alti 214 au fost notati cu calificativul «incepator», 846 cu «mediu» si 1.025 cu «experimentat»”, a declarat prof. Doina Marinov, inspector scolar la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

In plus, un candidat a fost eliminat din examen (si astfel a pierdut sansa de a mai participa si la celelalte probe, conform regulamentului de organizare a bacalaureatului), iar 31 nu s-au prezentat.

Luni, 27 iunie, este programata proba de evaluare a competentelor lingvistice la o limba straina. Absolventii de liceu care sunt in examen vor avea de sustinut proba de ascultare a unui text audio – listening, care va dura 20 de minute, si apoi proba scrisa – writing, de 120 de minute. A doua zi, in aceeasi proba, se va sustine si discursul – speech.

PUBLICITATE

Probele de foc, cele scrise, incep pe 4 iulie, cu proba la Limba si literatura româna.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ