17 mai 2024
ActualitateReuniune CERV la Slănic Moldova

Reuniune CERV la Slănic Moldova

În Stațiunea Slănic-Moldova a început, marți, 17 octombrie, o reuniune de prezentare și de analizare a unor oportunități de aplicare a programului „Cetățeni, egalitate, drepturi și valori” (Citizens, Equality, Rights and Values programme – CERV), lansat de Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027.

Reuniunea – ne-a informat primarul orașului Slănic-Moldova, Gheorghe Baciu – durează două zile, 17-18 octombrie, și a început cu prezentarea proiectului și a participanților, a partenerului de consorțiu și a programului european CERV. Prezentarea a fost urmată de discuții pe tema oferirii unei bune oportunități de creare de rețele și a ajutorului în procesul de construire a unor noi inițiative în spațiul european comun.

În prima zi, participanții au urcat, cu telescaunul, și pe Pârtia



Nemira, unde le-a fost prezentat sitului Natura 2000.

Miercuri, 18 octombrie, va avea loc prezentarea rezultatelor evenimentului de diseminare (analize sondaj, strategie și ateliere pentru cetățeni) și a viitoarelor evenimente pe care fiecare partener le va implementa în comunitatea locală și evenimente internaționale care vor fi implementate cu parteneri de proiect și noi parteneri din alte țări. Vor avea loc și workshop-uri susținute de partenerii consorțiului, în care vor arăta ce poate fi promovat mai mult în fiecare zonă a comunității locale a evenimentului. După care va fi vizitat laboratorul In Context de învățare transdisciplinară prin artă și știință ca modalități complementare de explorare a lumii.

La final, participanții vor vizita Mănăstirea „Ștefan cel Mare și Sfânt” de pe muntele Bolovanu și vor lua prânzul la Ferma Dacilor de pe acest munte.

Programul CERV urmărește să sprijine și să dezvolte societăți deschise, democratice, egale și favorabile incluziunii, bazate pe drepturi și pe statul de drept. Aceasta include crearea unei societăți civile dinamice, care să dispună de mijloace de acțiune, să încurajeze participarea democratică, civică și socială a cetățenilor și să cultive bogata diversitate a societății europene, pe baza valorilor, a istoriei și a memoriei noastre comune.

Organizațiile societății civile active la nivel local, regional, național și transnațional, precum și alte părți interesate, pot solicita finanțare CERV pentru inițiative care vizează implicarea cetățenilor, egalitatea pentru toți și protecția și promovarea drepturilor și a valorilor UE.

Palierele programului CERV sunt:

  1. Egalitatea, drepturile și egalitatea de gen – promovarea drepturilor, nediscriminarea, egalitatea (inclusiv egalitatea de gen) și promovarea integrării dimensiunii de gen și a nediscriminării
  2. Implicarea și participarea cetățenilor – promovarea implicării și participării cetățenilor la viața democratică a Uniunii, precum și a schimburilor între cetățeni din diferite state membre și sensibilizarea cu privire la istoria europeană comună
  3. Daphne – combaterea violenței, inclusiv a violenței bazate pe gen și a violenței împotriva copiilor
  4. Valorile Uniunii – protejarea și promovarea valorilor UE.
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri