1 decembrie 2023
ActualitateRegal fotbalistic la Șesuri (Măgirești). A fost inaugurată Sala de sport

Regal fotbalistic la Șesuri (Măgirești). A fost inaugurată Sala de sport

În satul Șesuri, din comuna Măgirești, a fost inaugurată Sala de sport, obiectiv de investiții finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Evenimentul a luat forma unei veritabile competiții sportive, la care au participat legende naționale și locale ale fotbalului românesc. 

Evenimentul, moderat de dr. Valentin Nițu, a fost deschis de ing. Câdă Ionică, primarul comunei, și de conf. univ. dr. Paul Claudiu Cotîrleț – în calitate de organizatori, care au tăiat, simbolic, panglica inaugurală, alături de subprefectul Gabriel Lupu și de un renumit conducător din fotbalul românesc, Gheorghe Chivorchian.

Înaintea fluierului de start a meciului de fotbal, au urat succes echipelor și au adus cuvinte de apreciere organizatorilor Gabriel Lupu, Gheorghe Chivorchian – fost secretar general al Federației Române de Fotbal și omul care a ocupat, de-a lungul timpului, funcții de conducere la diverse cluburi de fotbal precum FCM Bacău sau Juventus București, dar și Constantin („Tică”) Dănilescu – cel mai galonat conducător de club din fotbalul european, care a cucerit 29 trofee pe plan intern (17 cu Steaua și 12 cu Dinamo).La eveniment au mai participat, între alții, prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț – managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, Cristi Sava – președintele Asociației Județene de Fotbal Bacău, Iulian Pintilie – reprezentant al Ministerului Turismului, Olivian Darie – de la Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău. 

Meciul legendelor 

Legendele Ligii I de fotbal au intrat pe terenul noii săli de sport însoțite de copii din comuna Măgirești.

Au urmat patru meciuri, în urma cărora echipa legendelor Ligii I au obținut un prim loc, pe când echipa legendelor dinamoviste au obținut locul secund. Locul al III-lea fost ocupat de Petrolul Moinești, iar locul al IV-lea de AS Vulturul Măgirești. Meciurile au fost arbitrate de Cristian Nica, arbitru FIFA, și supervizate de observator federal Daniel Lazăr.

Jucătorii echipei Ligii I (culoare albastră) au fost Gabriel Coșa, Viorel Ion, Stelian Carabaș, Marius Onofraș, Ionuț Vetrea, Daniel Chiriță, Sorin Frunză și Ciprian Mozacu.

Jucătorii echipei Dinamo (culoare roșie): Costel Câmpeanu, Vasile Jercălău, Angelo Alistar, Romulus Gabor, Romulus Buia, Radu Ștefan, Dragoș Zugravu, Costel Ilie.

Echipa Petrolul Moinești (culoare albă) a fost reprezentată de grupa anilor 1987-1988, care a reușit să câștige singurul trofeu internațional din vitrina clubului, Cupa Carpați, ediția 2005. Jucătorii echipei au fost Florin Ungura;u, Iulian Primicheru, Alexandru Arseni, Marinel Nuțu, Adrian Munteanu, Valentin Zotica, Paul Claudiu Cotîrleț, Cosmin Anișca, Costel Trofin, Răzvan Pavăl; antrenor, Giani Florian.

Echipa AS Vulturul Măgirești a fost formată atât din jucători activi, cât și din foste legende locale care au jucat sub emblema „Lumina Măgirești”, cu Viorel Cernat, Gheorghe Ghineț, Ionuț Cernat, Andrei Enache, Andrei Popa, Gabriel Ispas și rezervele Fănică Niculescu, Marcel Nistoreanu, Costel Aprodu, Ionuț Munteanu, Mihai Mirăuță, Mihai Silișteanu; președinte și antrenor – Mareș Ioan. 

Ing. Câdă Ionică: „Mulțumim tuturor celor ce au făcut posibil acest eveniment însemnat pentru dezvoltarea și promovarea sportivă a comunității! Mulțumim Complexului Panoramic, din Slănic Moldova, pentru susținere, precum și publicațiilor „Unu pe Trotuș” și „Deșteptarea”, pentru promovare. Mulțumim, de asemenea, și tuturor celor ce au fost alături de noi în tribună!”

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri