Adolescent beat, prins conducând o mașină

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti la data de 9 septembrie a.c., au fost constatate 7 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, dintre care patru conduceri sub influenţa băuturilor alcoolice şi trei conduceri fără permis sau cu permisul suspendat.

De asemnea au fost aplicate 254 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 57 340 de lei şi au fost reţinute 12 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii a fost identificat, pe DN 11 în afara localităţii Măgura, un autoturism aflat într-un şanţ şi pe conducătorul acestuia, un bărbat de 57 de ani din Oneşti.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat concentraţia de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a refuzat prelevarea mostrelor biologice de sânge.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Pe strada Calea Moldovei din municipiul bacău, poliţiştii au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Hemeiuş, care conducea un autoturism şi avea o concentraţie de
0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultată în urma testării alcoolscopice.
Conducătorul auto a fost condus la SJU Bacau, unde i-au fost recoltate mostre de biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice !

Pe lângă posibilitatea implicării într-un accident rutier cu consecinţe grave asupra dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice v-ar putea aduce şi o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani, prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, aceeaşi pedeapsă de la 1 la 5 ani închisoare este prevăzută de lege şi pentru cei care refuză sau se sustrag de la prelevarea mostrelor biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ