În mirificul decor al stațiunii Slănic-Moldova, la Ferma „Stâna Dacilor” de pe Muntele „Bolovanu” are loc, între 9 și 11 octombrie, cea de-a V-a ediție a tradiționalei sărbători „Răvășitul Oilor” sau „Alesul Oilor”, eveniment care marchează sfârșitul anului pastoral, în perioada în care ciobanii coboară cu turmele de oi din munți pentru a fi redate proprietarilor.

Timp de trei zile, aici vor avea loc un târg cu produse pentru toate gusturile, dar și o inedită expoziție de animale. De la producători cu produse animaliere, lactate, brânzeturi ori alte produse proaspete, naturale, din propriile gospodării, la fermieri cu fructe de grădină sau de pădure, cu toții vor onora așa cum se cuvine această sărbătoare a muntelui și a toamnei.

Potrivit organizatorilor, participanții vor avea parte de un adevărat festin culinar, cu bucate alese,  cum ar fi: pastramă de oaie, bulz, brânzeturi de tot soiul și multe alte surprize pregătite la ceaun.

Cu acest prilej, meșteri populari din zona stațiunii și din împrejurimiîși vor expune obiectele tradiționale: ceramică, obiecte de port popular, țesături, sculpturi etc, iar ca la orice sărbătoare, atmosfera va fi întregită de muzică și voie bună. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria orașului-stațiune Slănic-Moldova.

Romulus-Dan BusneaPUBLICITATE