Tempestini, 6 grande!

0

Simone Tempestini este lider, Vali Porcișteanu ia SuperSpeciala, iar Gârtofan abandonează. Telegrafic, așa ar suna prima zi a Raliului Moldovei Bacău. O zi plină, începută în jurul orei 11.30, cu Proba Specială 1, de la Runcu, care a fost adjudecată de Valentin Porcișteanu și încheiată cu puțin după ora 19.30, cu SuperSpeciala din centrul Bacăului, câștigată de același Porcișteanu. Liderul la zi al celei de-a șaptea ediții a Raliului Moldovei este, însă, Simone Tempestini.

Instalat la conducerea clasamentului imediat după proba a doua a zilei de vineri, Bolătău 1, pilotul român de origine italiană de la Napoca Rally Academy și-a păstrat prima poziție grație altor cinci succese: Vermești1, Runcu 2, Bolătău 2, Moinești 2 și Vermești 2. În condițiile în care proba Moinești 1 a fost anulată din rațiuni de securitate, prima zi a Raliului Moldovei Bacău a inclus doar opt probe, ultima, SuperSpeciala desfășurată pe circuitrul stradal al Bacăului încununîndu-l drept învingător, așa cum aminteam, pe Porcișteanu. În urma lui Porcișteanu, la Super Specială s-a poziționat liderul clasamentului general al campionatului, Bogdan Marișca, în timp ce pe locul 3 a venit Simone Tempestini. De notat abandonul vice-liderului clasamentului general, Dan Gârtofan, după ce mașina acestuia a lovit un bolovan pe una din probele speciale.

Iată cum arată ierarhia după prima zi a Ralului Moldovei 2017: 1) Simone Tempestini/ Marc Banca (Citroen DS3 R5- Napoca Rally Academy), 2) Bogdan Marișca/ Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5- Napoca Rally Academy), 3) Valentin Porcișteanu/ Dan Dobre (Mitsubishi Lancer Evo IX- DTO Tellur Rally Team).

PUBLICITATE

Sâmbătă, Raliul se va muta in zona Hemeiuș- Trebeș -Buhuși, sosirea în Bacău fiind prevăzută pentru ora 16.46. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 20.30, fiind urmată de un concert Holograf.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ