– angajații CRAB vor intra în grevă de avertisment pe 26 iunie și vor opri apa în oraș preț de două ore, în intervalul orar 10 – 12 – în cazul în care conducerea CRAB le taie din salarii, sindicaliștii ne anunță că vom avea o vară cu întreruperi frecvente de apă rece

Conflictul de muncă declanșat în interiorul Companiei Regionale de Apă Bacău pe fondul reducerilor salariale este pe cale să degenereze. Ioan Bejan, directorul CRAB, i-a notificat deja pe angajați că de la 1 iulie 2017, salariile se vor micșora cu 16 la sută.

Pe fondul acestor vești, sindicaliștii nu au semnat Contractul Colectiv de Muncă și cer ca salariile să rămână la nivelul actual, adică, la stadiul negocierilor din anul 2016. În prezent, salariul minim încasat de un salariat al CRAB este 1.450 lei, iar salariul maxim care îi revine unui șef de compartiment este de 4.495 lei.

Conform fluturașilor puși la dispoziție de sindicaliști, directoarea economică a CRAB primește net 11.675 de lei, iar la Compartimentul Juridic, lefurile variază între 2.500 de lei net și ajung până la 9.000 de lei.

“Noi nu am cerut mărire de salariu! CRAB a ieșit pe plus în fiecare an, însă, de când a fost numit la conducerea societății directotul Ioan Bejan, poate am ieșit pe minus. Noi am cerut menținerea salariilor, iar ei vor să ne reducă salariile. Noi nu facem negociere, noi facem conciliere!”, a declarat Constantin Neculcea, lider de sindicat.

Din câte spun sindicaliștii, “Cuiul lui Pepelea” este Consiliul de Administrație, ai căror membri sunt din “gașca veche”, din componența căruia face parte inclusiv directorul demis al CRAB.

“Spun de noi că avem salarii mari! Fiecare membru al Consiliului de Administrație încasează lunar 3.500 lei. Ei ridică mâna tot pentru interesele proprii, nu pentru noi, cei care suntem forțați să face intervenții/reparații pe un buget de nimic!”, declară Constantin Neculcea.

Sindicaliștii sunt hotărâți să lase orașul fără apă la robinet, dacă conducerea CRAB și Primăria Bacău aprobă reducerea salariilor. Avocatul Felicia Ludu, reprezentantul sindicaliștilor CRAB, declară că prin neîncheierea CCM, reprezentanții societății procedează nelegal la diminuarea salariilor.

“Soluții financiare sunt pentru a acoperi salariile angajaților CRAB. Noi am recomandat ca articolul 45 să fie menținut în perioada contractuală 2017 – 2018, urmând ca din 2018, dacă nu se mai găsesc resurse, vom fi de acord cu menținerea salariilor la nivelul actual, nemaicerând majorări salariale”, declară Felicia Ludu, avocat.

Procedura declanșării conflictului de muncă a fost anunțată la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău. Mai mult, șefului ITM i s-a reproșat faptul că și-a depășit atribuțiile, favorizând angajatorul prin soluțiile propuse sindicaliștilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Astia nu-s sindicalisti, sunt niste impostori ce spun ca reprezinta interesele salariatiilor! Trebuie sa ai o minte cat o furnica ca sa te gandesti sa implici un municiupiu in discutiile salariale! Rusine!

  2. Primarul a numit director la CRAB fara sa se informeze in prealabil de respectiva persoana. Salariatii “de jos”, cei care fac productia nu au salarii mari nici pe departe. Salarii nasimtite au sefii lor, iar Primaria inchide ochii.

  3. Muncitorii sant umiliți cu salarii mici ,investiții în reabilitarea rețelei de apa nu faceti domnilor de la Primărie!Nu va preocupa decat sa distrugeri ce mai functiona in acest oras si sa dezinformati populația.Dv v-au publicat marirea de salariu de la 1 iunie?Domnilor reprezentanți ai Primăriei? De unde luati sutele de mii de euro sa plătiți audit extern?Din munca celor pe care ii blamați.Rusine!

  4. Niste nenorociti cei de la CRAB – societate politica mancatoare de bani , UN INTERMEDIAR intre Baraul Valea Uzului si cetatian !!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Un primar nepriceput, care nu a facut nimic in mandatul sau, un consiliu de administratie care a distrus si alte societati( vezi IATSA), un grup de oameni care nu au idee cum se castiga salariile la CRAB. Au si acesti salariati drepturile lor ca orice cetatean.

  6. Eu lucrez tot in servicii,Va dau gaze cand e soare, cand ploua, cand ninge sau este furtuna, Noi cand am cerut (legal cu acordul sindicatului ajustari la salarii sau orice altceva am cerut) nu s-a pus NICIODATA problema inchiderii ROBINETULUI, Numai simpla pomenire a inchiderii unui serviciu public este cu iz penal dar nu a sesizat nimeni aspectul. La noi este companie privata, ma da afara sau ne da pe toti, la CRAB sunt bani publici, sunt banii nostri. Cum sa opreasca apa?! Care apa?

  7. Dupa Craiovean potopul… uitati va pe indicatorii financiari pe finante, ce au facut astia dupa ce l au dat afara… si i au mai platit si daune de 200000 mii lei tot din buzunarul nostru ca l au destituit abuziv si a castigat procesul… de pe vremea lui Stavarache a inceput problema la CRAB… a bagat zeci de cunostinte cu acordul lui Benea in Consiliu de Administratie si in conducere de au adus in pierdere unitatea… si l aratau pe asta (Craiovean) cu degetul ca avea salarii mari. Rusine!!!

  8. Sunt o multime de sefi angajati politic care iau bani degeaba si cei care efectiv sustin sistemul de alimentare cu apa sunt sictiriti de niste bagatori de seama!

LĂSAȚI UN MESAJ