Societatea Rafo Onesti a ramas, din aceasta saptamâna, fara cei 348 de salariati pe care ii mai avea, dupa ce inca de pe 10 noiembrie au fost intrerupte aici relatiile de munca. Doar 90 de posturi mai sunt, totusi, ocupate, in baza unor contracte valabile pe timp de sase luni. Salariatii au solicitat ei insisi concedierea colectiva, din luna septembrie, pentru ca angajatorul nu le mai achita drepturile salariale inca de la inceputul acestui an.

Chiar administratia societatii a motivat neachitarea salariilor prin „lipsa de venituri, cauzata de nefunctionarea capacitatilor de productie, de imposibilitatea vânzarii de bunuri mobile si imobile ca urmare a sechestrului asiguratoriu instituit de ANAF, de imposibilitatea actionarului majoritar de a asigura fonduri banesti, toate acestea generând imposbilitatea asigurarii de resurse financiare necesare pentru acoperirea cheltuielilor societatii, inclusiv neplata salariilor incepand cu lichidarea lunii februarie pâna in prezent”.

Intre timp, Rafo a intrat in proces de insolventa. „Decizia de concediere colectiva – a opinat liderul Sindicatului Rafinorul, Ion Marian – a fost acceptata de administratorul judiciar si de administratorul special al Rafo, ambele parti asumându-si riscul de a nu avea angajat pentru a asigura functionarea unor obiective pentru siguranta si securitatea societatii”.

PUBLICITATE

Salariatii disponibilizati asteapta, totusi, plata drepturilor salariale restante. Pâna atunci, va avea loc, la inceputul lunii decembrie, o Adunare Generala a Actionarilor, dar care va analiza desemnarea administratorului special si stabilirea retributiei acestuia.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ