Vântul puternic a cauzat și cauzează în continuare numeroase avarii în rețelele de distribuție din Moldova, în special la liniile electrice aeriene (de înaltă, medie și joasă tensiune) care asigură alimentarea cu energie în zonele rurale. Luni, 11 martie, la ora 10,00 erau nealimentate șase localități în județul Bacău.

De duminică, 10 martie, echipele de intervenție ale Delgaz Grid – companie E.ON și ale contractorilor acționează pentru restabilirea distribuției energiei în zonele afectate de avarii. Electricienii au înlocuit stâlpi de medie tensiune, elemente de izolație și susținere și au reîntregit conductoarele rupte de vântul puternic. Cele mai afectate județe sunt Bacău, Neamț și Suceava.

„Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte și există riscul să ajungă pe suprafața solului – spun reprezentanții companiei -, Delgaz Grid atrage atenția asupra pericolului de electrocutare și arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor sau chiar pătrunderea persoanelor în vecinătatea acestora. De asemenea, apropierea de stâlpii avariați, aflați într-un echilibru precar, poate genera accidente grave la posibila cădere a acestora”.

Echipe ale Delgaz Grid și ale firmelor contractoare lucrează în continuare pentru remedierea avariilor și reluarea alimentării cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil.

Alte articole