2 martie 2024
EvenimentProteste masive ale fermierilor în Republica Moldova. Au blocat punctul de frontieră...

Proteste masive ale fermierilor în Republica Moldova. Au blocat punctul de frontieră Leușeni – Albița

Protestele fermierilor au erupt din nou în Republica Moldova, marcând prima încercare în masă de a atrage atenția asupra problemelor industriei agricole în anul 2024. Cu toate acestea, aceasta nu este decât a treia etapă a dramei care a început în vara anului trecut.

De două ori în trecut, fermierii au exprimat în mod vădit nemulțumirea, dar s-au retras de ambele ori, aparent încredințați că guvernul va aborda și rezolva problemele semnalate. Cu toate acestea, în ziua de azi, protestul s-a intensificat, cu manifestații și blocaje în mai multe locuri cheie.

Autostrada Orhei-Rezina în raionul Rezina este blocată, centrul Fălești găzduiește un protest, iar fermierii din raionul Telenești au planificat blocarea drumurilor Chișinău-Bălți și Chișinău-Soroca la Criuleni. Ei au blocat și postul vamal intern de pe autostrada Chișinău-Dubăsari.Desi există o evidenta scindare în rândurile fermierilor pe criterii de proprietate și politice, aceștia au unit forțele pentru a-și face auzite nemulțumirile.

Autostrada Leușeni a fost blocată în ambele sensuri, iar accesul către și dinspre punctul de trecere a frontierei Leușeni a fost întrerupt în contextul protestelor fermierilor. Echipele comune IGPF, IP Hâncești și INSP sunt prezente pentru a menține ordinea publică și a restabili fluxul în trafic.

În situația actuală, călătorilor li se recomandă să aleagă din timp alternative disponibile, cum ar fi PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta, pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri în trafic. Autoritățile monitorizează îndeaproape situația și au luat măsuri pentru a gestiona protestele fermierilor și pentru a minimiza impactul asupra circulației.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri