În cadrul Conferinței Organizației Polițiilor Rutiere din Europa –TISPOL, desfășurată la Dublin, a fost lansat Proiectul EDWARD destinat conștientizării tuturor participanților la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.

Proiectul EDWARD – The European Day Without A Road Death își propune ca ziua de 21 septembrie a.c. să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal.

În condițiile în care media zilnică la nivelul U.E este de 70morți/zi, proiectul EDWARD urmărește conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație, în scopul adoptării de către aceștia a unor conduite responsabile.

În mod conștient sau inconștient, unii șoferi pun în pericol ceilalți participanți la trafic prin nerespectarea regulilor de circulație. Viteza excesivă sau neadaptată, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, neacordarea priorității de trecere, neatenția în conducere sau conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice sunt doar o parte din factorii generatori de accidente rutiere.

De asemenea, indisciplina pietonală și abaterile comise de bicicliști, motocicliști și căruțași, determină producerea de evenimente negative.

Posted by Desteptarea de Bacau on Wednesday, September 7, 2016

Polițiștii băcăuani acționează pentru susținerea proiectului EDWARD în cadrul Campaniei naționale de educație rutieră „Alege viața”. Pentru un trafic rutier în condiții de siguranță, bazat pe respectarea legii, acțiunile desfășurate de polițiștii din județul Bacău vizează aspecte precum prvenirea și combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influența alcoolului sau respectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, întrucât comportamentul participanților la trafic rutier rămâne cel mai important obsatcol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranței rutiere.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Mai bine ar mai sta politia sa-i vada pe zmeii care trec pe culoarea rosie a semaforului la trecerea de pietoni din fata liceului economic, am stat 5 minute acolo si in acest interval au trecut doua masini pe culoarea rosie, chiar daca erau pietoni in traversare. Era culoarea rosie de cateva secunde bune, nu galben. O camera video ar fi necesara acolo, la celelalte treceri din zona nu se intampla asa ca aici. Iar cei care sa vaita ca sta politia la panda, da, sa stea la panda pana specimenele care se vaita din cauza ca merg cu viteza peste limita sa fie pieton un timp cat se poate de indelungat, poate se mai civilizeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ