23 februarie 2024
ActualitateProiect ambițios în comuna Faraoani. Sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale

Proiect ambițios în comuna Faraoani. Sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale

Comuna Faraoani este pe cale să beneficieze de un avans semnificativ în ceea ce privește infrastructura energetică, datorită unui proiect ambițios inițiat de primarul Cristina Ciuraru-Pal și susținut de Consiliului Județean. Sistemul inteligent de distribuție a gazelor naturale este în prezent în curs de implementare, ajungând la un progres notabil de 60%.

Într-o declarație recentă, președintele CJ Valentin Ivancea a felicitat eforturile doamnei primar pentru inițierea și punerea în practică a acestui proiect extrem de important pentru comunitate. Aprecierea sa vine în contextul în care proiectul a atins deja o fază semnificativă de realizare, demonstrând dedicarea și eficiența administrativă a echipei implicate.

Potrivit informațiilor furnizate de oficialii locali, pentru înființarea sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale, comuna Faraoani a obținut sprijin financiar semnificativ prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Acest program a acoperit jumătate din valoarea totală a proiectului, estimată la 22 de milioane de lei. Operatorul de gaze a contribuit cu 20% din costuri, iar restul sumei necesare implementării proiectului provine din bugetul local.Infrastructura proiectului constă într-o rețea de aproximativ 36 de kilometri de conducte și instalații specifice de distribuție a gazelor naturale. În prezent, sunt finalizate branșamentele pentru 572 de gospodării, iar numărul acestora este în creștere odată cu progresul proiectului.

Un pas crucial în direcția finalizării proiectului îl reprezintă obținerea licenței de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (A.N.R.E.) pentru serviciul public de alimentare cu gaz. Aceasta va deschide drumul către furnizarea eficientă și sigură a gazelor naturale în comuna Faraoani, contribuind la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și la stimularea dezvoltării economice locale.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri