O delegatie, formata din reprezentati ai celor peste 600 de semnatari ai petitiei on-line „Pastrarea doamnei Berza Mirela ca director la Colegiul National «Ferdinand I» Bacau” alcatuita din prof. Lucica Ciuperca (socio-umane), prof. Silvia Bogdaneanu (chimie), prof. Gigliola Ceunas (limba si literatura româna), inv. Adriana Dima, prof. Nicoleta Grozav (limba franceza), prof. Nicoleta Bardasu (limba engleza), Mariana Burghelea (reprezentant al parintilor elevilor) si Andrei Laslau (presedinte al Consiliului Elevilor) au depus la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau un memoriu, dar si la Ministerul Educatiei, prin care se arata nemultumirea cadrelor didactice, elevilor si parintilor acestora fata de decizia inspectorului scolar general de a schimba conducerea colegiului.

Asta dupa ce, in urma sedintei din Consiliul de Administratie a ISJ Bacau din 12 august, s-a decis ca in aceasta unitate scolara noua echipa manageriala sa fie formata din prof. Nicu Harasemciuc (fost director adjunct) in functia de director, si prof. Luminita Hututui (de la Colegiul Tehnologic „J.M. Elias” Sascut) in functia de director adjunct.

Asta ar insemna schimbarea actualului director, prof. Mirela Berza. Noile numiri cu detasare in interesul invatamântului vor intra in vigoare de la inceputul lunii viitoare. Decizia ISJ Bacau a scos chiar si elevii in strada, care, alaturi de mai multi profesori, au protestat saptamâna trecuta in fata inspectoratului. Semnatarii petitiei cer Ministrului Educatiei sa dispuna anularea deciziei de numire a noii conduceri de la Colegiul „Ferdinand I”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Ce nu inteleg eu din aceasta sarabanda de schimbariale directorilor ,este faptul ca daca nu e bun la un liceu de elita trece la alt liceu tot din top ,iar o profesoara de la un liceu agricol este cocotata ca adjunct la Ferdinand .Nu contest meritele acestei persoane dar mi se pare o mare gafa .Chiar nu s-a gasit nici un profesor de la Ferdinand care sa fie director adjunct ? De fapt cu un inspector scolar general fara nici un rezultat remarcabil in invatamant (nu ca membru activ al PSD)nici nu poti sa te astepti la altceva .

  2. Pentru Mimi:aceste numiri reflecta legatura cu vechea garda a PSD-ului si nu numai, in care coruptia, abuzul, traficul de influenta erau la ordinea zilei.Cazul de la Colegiul ,,Ferdinand I,, e nimic pe langa ce s-a intamplat la Berzunti, unde un profesor, fost director timp de vreo 15-16 ani, intre 1990-2001,2005-2009 a fost inculpat penal pt. delapidare, abuz in serviciu, fals si uz de fals, dar faptele s-au prescris, ca asa a vrut judecatoarea de la Onesti, cel mai corupt oras, alaturi de Bacau. Acest profesor nici macar nu are act de titularizare in invatamant, isj fiind complice la acest fals,dar PRIETENA Sotcan si-a permis, in bataie de joc, sa-l puna director, cu complicitatea Primarului agramat de la Berzunti. Interesati-va sa vedeti aceste realitati pe internet!!!

  3. Da, se trimit sesizari din aproape toata tara, in special din Moldova, unde frica si prostia si-au dat mana, iar CORUPTIA este generalizata. Dar daca MENCS – ului ii este teama sa sparga buboiul, sa taie tentaculele CARACATITEI MAFIOTE, mai ales in judetul Bacau, un judet cu oameni inteligenti, destepti dar cu o teama de neinchipuit.

LĂSAȚI UN MESAJ