Peste 50 de profesori si elevi, insotiti de parinti, au fost ieri dimineata la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau pentru a depune un memoriu prin care se cere pastrarea aceleiasi conduceri la Colegiul National „Ferdinand I”.

Toate acestea dupa ce s-a decis ca de la 1 septembrie prof. Mirela Berza, director, sa fie schimbata din functie si detasata, ca director adjunct, la Colegiul National „Gh.Vranceanu”. Noua conducere de la «Ferdinand», numita de inspectorul scolar general, urmeaza sa fie formata din prof. Nicu Harasemciuc, ca director (in vechea conducere fiind director adjunct) si prof. Luminita Hututui, ca director adjunct, un cadru didactic ce va fi detasat aici tocmai de la Liceul Tehnologic din Sascut.

„Profesorii, elevii, parintii lor, fostii elevi si comunitatea de colaboratori ai Colegiului National «Ferdinand I» din Bacau doresc sa va informeze ca perspectiva schimbarii actualei echipe manageriale a colegiului nostru nu este dorita de semnatarii acestei petitii.

PUBLICITATE

Având in vedere realizarile remarcabile si succesele incontestabile ale scolii in perioada de trei ani in care a fost condusa de actualii directori, doamna profesoara Berza Mirela, director prim, si domnul profesor Harasemciuc, director adjunct, ambii profesori de exceptie in specialitatile pe care le predau, va rugam sa reveniti asupra deciziei de a modifica aceasta echipa.

Enumeram câteva dintre realizarile semnificative ale acestei echipe: ReGala Ferdinand, Clasa Confucius, Concursul national Solomon Marcus, autorizarea clasei de Stiinte ale naturii, Scoala de vara, 5 proiecte pe Legea 350, Clubul de robotica lego, Clubul de robotica arduino, Clubul de film, Parteriat Alumni, Parteneriat CRP etc. (…)

Sustinem ca actuala conducere sa fie lasata sa continue munca inceputa, pentru a nu priva acest liceu cu traditie si renume de oamenii sai de valoare, oameni care au depus efort, daruire si competenta pentru a-l aduce din nou la vechea sa glorie.

Avem incredere ca apelul nostru va fi auzit si luat in considerare in interesul scolii si al invatamântului românesc. Dorim ca managementul liceului sa ramâna acelasi ca intotdeauna, adica reprezentat de cei doi profesori Mirela Berza si Nicu Harasemciuc, care au facut o echipa foarte buna.”

Este parte din petitia pe care cei care au venit ieri la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau au depus-o la registratura institutiei. O petitie care, de altfel, a circulat si in mediul online si a strâns deja peste 600 de semnaturi. O petitie care a fost resemnata ieri si de cei prezenti la protest, tocmai pentru a intari dorinta de a se renunta la schimbare.

„Nu dorim sa fim condusi de oameni pe care nu-i stim. Il sustinem pe domnul director Harasemciuc, dar ne dorim ca in continuare echipa de conducere a colegiului sa fie completata tot de doamna Mirela Berza. Nu intelegem de ce aceste decizii se iau numai de forurile superioare si nu se tine cont si de ce ne dorim si noi, cei care lucram si invatam in acest liceu”, spuneau cei prezenti.

Au fost acolo reprezentanti ai elevilor, parintii lor, dar si profesorii colegiului Nicoleta Grozav (limba franceza), Silvia Bogdaneanu (chimie), Nicoleta Bardasu (limba engleza), Gabriela Lazlau (limba engleza), Loredana Curbat (matematica), Bogdan Neacsu (religie), Simona Mocanu (biologie), Gabriela Ciuche (religie), Simona Bran (biologie), Laura Gavrilita (muzica), alaturi de invatatorii Anisoara Tintaru, Maria Ojog, Margareta Vatamanescu, Cristina Antoche, Adriana Dima si educatoarea Anca Nastase.

Daca acest demers nu va avea niciun ecou, profesorii, elevii si sustinatorii lor vor intra in audienta saptamâna viitoare la inspectorul scolar general si daca nici asa nu vor fi ascultati, acestia sustin ca vor relua protestul, mult mai organizat, in prima zi când va incepe scoala, pe 12 septembrie.

Reamintim, asa cum am mai scris si in editiile noastre anterioare, ca vinerea trecuta, in urma unei sedinte a Consiliului de administratie a ISJ Bacau s-a decis incetarea mandatelor de directori si directori adjuncti in mai multe scoli si colegii din judet, dar si din municipiul Bacau.

Printre aceste decizii a fost si cea legata de actualul director de la Colegiul National „Ferdinand I”, prof. Mirela Berza. Noile decizii privind detasarea in interesul invatamântului pe functiile de directori si directori adjuncti vor intra in vigoare la inceputul lunii viitoare si au o valabilitate de un an.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

55 COMENTARII

 1. Chiar discutam cu băiatul meu si il întrebam cine sunt profesorii care fac gălăgie si surpriza se regăsesc in lista. Meditatorii care au apartamentele pline de elevi la meditație. Ăștia trebuie lăsați in confortul lor. Va lăudați atat cu regala, anul acesta a fost sala goala, nici macar elevii voștri nu au venit. Ăștia sunt odihniți, au concediu doua luni nu ca noi. Rușine scandalagiilor, mari exemple sunteți pentru copii noștri. Așa ne respectați copii sa le stricați deschiderea anului. Rușine!

  • In caz ca nu stiati, protestul a fost organizat de elevi, profesorii au fost in asentimentul nostru. Apartamente pline de pregatiri? Probabil doamna Ciuche sau domnul Neacsu dupa ce s-a vrut scoaterea religiei din scoli. Rusine parintilor care comenteaza in felul acesta!
   P.S. cine v-a oprit sa va faceti profesor (profesoara) ca sa aveti doua luni vacanta si apartamentul plin de pregatiri?
   Va roade invidia!

  • In caz ca nu stiati, protestul a fost organizat de elevi, iar profesorii au fost la asentimentul nostru. Apartamentele pline de pregatiri? Poate doamna Ciuche sau domnul Neacsu dupa ce s-a cerut scoaterea religiei din scoli. Sau poate va refereati la doamnele invatatoare care stau de dimineata pana seara la ora 6 cu ai dumneavoastra copii… etc.
   Ce v-a impiedicat sa va faceti profesor si sa aveti doua luni vacanta?
   Rusine, draga parinte, pentru ca deschideti gura inainte sa va documentati!!!

  • Se vede ca ” baiatul” dumitale nu a prea dat pe la scoala de vreme ce nu a aflat ca profesorii de care vorbesti sunt oameni cu rezultate la olimpiade si concursuri locale si nationale, ca sunt profesori seriosi si dedicati carora le pasa de scoala lor. Si care predau la clase, nu fac mercenariat. Probabil stie el ca mai ales profesorii de religie au sufrageriile pline de elevi la pregatiri!… Oameni ca dumneata, din pacate, ii improasca, fara respect si consideratie, pe cei care muncesc intr-adevar. Si mai e un amanunt: daca, asa cum zici, sunt profesori cu sufrageriile pe care le ai vazut dumneata asa de pline, inseamna ca acei profesori sunt buni si cautati de parinti si elevi.
   Fiica mea imi spune ca are tot respectul pentru profesorii ei si numele participantilor la protest sunt ale unor oameni minunati. Si fiica mea a terminat cu medii nu mai mici de 9.80 in fiecare an.

  • Anul acesta sala a fost neincapatoare la Regala. Cu siguranta nu ai dat pe acolo, domnule parinte! Probabil fiul de care zici nu avea treaba cu premiile sau activitatile de la Regala. Oare de ce nu ma mir?

 2. Lasati-o,domnule,sa fie directoare a liceului care ii place si gata sau nu-i mai dati nimic la schimb.Chiar nu merita un colegiu ca Vranceanu profi imprumutati de la Ferdinand.Nu sunt asa xe valaorosi pe cat li se face reclama.

 3. Lasati-o,domnule,sa fie directoare a liceului care ii place si gata sau nu-i mai dati nimic la schimb.Chiar nu merita un colegiu ca Vranceanu profi imprumutati de la Ferdinand.Nu sunt asa de valorosi pe cat li se face reclama.

 4. Si le dau dreptate celor care considera ca e ceva fara cap si coada in aceasta afacere.Ori e compatibila,ori nu pentru functia de director oriunde ar fi ea numita?Daca si-a angajat rudele si concursurile nu au fost corecte,atunci sa raspunda in fata legii si sa i se interzica dreptul de a mai fi directoare total,nu sa i se dea la schimb ceva si mai bun.Numai la noi,se pot face asemenea tampenii.

 5. Sunt elev la Ferdinand si in ultimii trei ani am fost implicat intr o multime de proiecte care au scos din nou Colegiul Ferdinand in fata.
  ESTE adevarat ca nu te poate implica nimeni cu forta si daca esti lasat inafara te simti “marginalizat”.
  Sunt multi rauvoitori.
  Doar despre oamenii care fac ceva se vorbeste.
  Felicitari conducerii Ferdinand pentru determinare, munca si rezultate.
  Cei care nu fac nimic si sunt frustrati sa stea in banca lor!
  Si foarte bine ca se ia atitudine!
  Parintii vor profesori umili si duplicitari CA MODELE pentru copiii lor?
  Vreti sa traiasca si ei cu capul plecat si sa inghita mizeriile unora?
  Sau ii vedeti deja in occident,ca servitori!

  • Multe alte licee au avut proiecte asemanatoare(poate si mai bune) si nu mai ies la rampa sa se laude mai mult decat trebuie.Si nu e vorba de colegii asa “vedete”.Pentru ca asta a ajuns Ferdinandul,o vedeta de la Hollywood de Bacau.

 6. Cred ca e o mare onoare pt. corpul didactic de la Ferdinand sa aiba o directoare adjuncta de la marele liceul de renume international, Liceul tehnologic sascut. O fi ac. persoana ruda sau prietena cu marele primar al sascutului, d-ul Raut. Prea multe coincidente si prea multa politica! Pute !

 7. Cum a fost promovat Gabi Stan pe post de director? A fost respins la concurs, cu o nota rusinoasa. Numai avea voie pe un post de conducere pana la un nou concurs, asa spune metodologia si regulamentul. Sotcan nu respecta legea, legea o face ea.

 8. Dragi parinti, nu va lasati copiii minori manipulati de interesele unei maini de profesori si invatatori, de interesele unei foste directoare care nu a intrebat elevii si parintii cand nu a respectat legea.Sunt convinsa ca o parte din acesti profesori au fost implicati intr-un fel in organizarea acestui concurs recunoscut si de Berza ca nu s-au respectat pasii legali. Nu au pic de respect fata de acesti copii, de noi pariintii nu au avut niciodata. Acum cand vor sa-i manipuleze nu ii mai considera generatie slaba, dezinteresata.

 9. Aceste isj-uri ar trebui desfiintate cat mai repede intrucat sunt institutii generatoare de coruptie, favoritisme, trafic de influenta, colcaie de indivizi mediocri(peste 90%, pacat de putinii oameni valorosi ce trenuie sa respire acelasi aer cu ceilalti) dar ahtiati dupa functii.Deciziile halucinante de a numi directori cu probleme la alte scoli decat cele in care sunt titulari(nu se pot intoarce la catedre iar justitia sa faca lumina?Le e greata de statutul de simplu profesor?), aducerea unor directori din alte scoli pe motive numai de ISJ cunoscute, lipsa de transparenta in aceste numiri si in demiterea vechilor directori, rasplatirea lipitorilor de afise si a propagandistilor din partid cu functii, inclusiv la ISJ, iar lista e mai lunga.Dar cu siguranta filosoful de la educatie ce traduce din limba germana fara sa o cunoasca va semna aceste numiri fara sa puna intrebari fiindca el este un docil executant al ordinelor de partid. Imi vine in minte acea expresie “Ai sa dai sama, Doamna!” a lui C. Negruzzi, dar tare cred ca o sa dea “sama” doar in urma vreunui denunt la DNA sau, mai trist, poate niciodata!

 10. Lasati domnilor si nu mai laudati atat si Colegiul Vranceanu pentru ca si acolo se face multa pregatire pe banii nostri ca si parinti. Muncim si le dam lor ca sa aiva ei viata aia frumoasa. Olimpici pe banii nostri ai parintilor! Este o situatie grava la liceele astea de top! Dar nu se vrea sa se vada lucrurile astea.

 11. Asa va trebuie dragi profesori daca va lăsați de decenii calcati in picioare de parinti semianalfabeți da cu bani si odraslele lor cu aceasi mostenire de cap sec si care nu au depasit in formarea lor nivelul de primata antropoida, maimute proaste

 12. Nu am putut sa nu remarc faptul ca majoritatea au ales un nume mai mult sau mai putn fictiv pentru a lasa un comntariu, fie de sustinere, fie impotriva. Eu tin sa mi las numele complet. De ce ? Pentru ca sunt mandra de acest liceu, de ce am realizat acolo si de profesorii care ii apara numele si prestigiul. Am absolvit acum 5 ani, dar sunt nespus de fericita sa vad cate lucruri s-au realizat in acesti ani: competitii, laboratoare, concursuri, care pe vremea mea nu existau. Asta nu demonstreaza decat competenta conducerii si a echipei care sta in spate. De ce sa schimbati asta ?
  Domnule parinte, care considerati ca acesti profesori au casele pline de elevi la meditatii, cu regret va dezamagesc. Da, le au, dar le au pline de olimpici nationali, internationali, copii care azi traiesc si isi castiga traiul de pe urma acelor “profesori cu sufrageriile pline”. In schimb, cred ca dvs ar trebui sa renuntati la visul unui concediu de 2 luni si sa incepeti sa va pregatiti copilul, pentru bac macar, avand in vedere ca participarea la gala iese din discutie.

  Cu respect,
  Absolvent si fost olimpic national al Colegiului Ferdinand!

  • Cred sincer ca a ramas cineva cu mintea foarte in urma in acel liceu…Ceva l-a marcat pe viata…Ce te mai intereseaza pe tine ce se intampla in liceul pe care l-ai terminat in urma cu 5 ani?Ce probleme personale ai tu ca tanar care ar trebui sa ai facultatea terminata la ora asta(probabil o ai) si in plus,sa ai si un serviciu serios care sa-ti ocupe timpul suficient de mult incat sa nu ai timp de balacarelile de prin licee dintre profesori?Cineva acolo e putin bolnav si nu mai incheie cu circul si minciunile…

    • Probabil nu cunoasteti dv. sentimentul de respect elementar pentru ceilalti,de bun simt si de sinceritate cu sine insusi/insasi.Nu e nevoie de dictionare ca sa simti ceva.Ce aberatie de persoana lipsita de sensibilitate pentru care banul e “sentimentul” cel mai important..E posibil sa confundam sau sa asemanam oamenii intre ei fiindca nu suntem capabili sa-i intelegem corect si nici sa-i respectam cum ar trebui ca niste pedagogi adevarati..Tratam oamenii ca pe niste obiecte sau pioni dar le tinem prelegeri despre ce ar trebui sa simta..Asa e cand vorbesti din dictionare si nu dupa ce simtim sau gandim noi insine in mod autentic..
     Am zis eu ca ipocrizia are un glas surprinzator de ridicat…

    • Probabil nu cunoasteti dv. sentimentul de respect elementar pentru ceilalti,de bun simt si de sinceritate cu sine insusi/insasi.Nu e nevoie de dictionare ca sa simti ceva.Ce aberatie de persoana lipsita de sensibilitate pentru care banul e “sentimentul” cel mai important..E posibil sa confundam sau sa asemanam oamenii intre ei fiindca nu suntem capabili sa-i intelegem corect si nici sa-i respectam cum ar trebui ca niste pedagogi adevarati..Tratam oamenii ca pe niste obiecte sau pioni dar le tinem prelegeri despre ce ar trebui sa simta..Asa e cand vorbim din dictionare si nu dupa ce simtim sau gandim noi insine in mod autentic..
     Am zis eu ca ipocrizia are un glas surprinzator de ridicat…

 13. In liceul Ferdinand am remarcat un singur profesor cu adevarate calitati de pedagog,educator,psiholog si de PROFESOR.Respectul si admiratia noastra domnului profesor Chelaru !!Sper ca aceasta observatie facuta de mine,in calitate de parinte ,sa nu fie contestata in mod josnic de vreun apropiat al “taberelor”aflate in conflictul doamnei directoare..

 14. Mulţi oameni, ca şi cifrele, capătă valoare numai prin poziţia lor. Haideti sa mai vedem cum e si cu altii. Cum spunea Napoleon…doar “Cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit” …in rest, s-auzim numai de bine.

   • Ai inteles tot… si ceva pe deasupra! Ai putea sa iti rezolvi obsesiile si dupa aceea sa vorbesti. Pe dumneata sigur nu te-a format vreo scoala, sau nu una de care sa iti amintesti. Trist personaj!

    • Te intereseaza pe tine ce inteleg eu?Esti frustrat?Tu esti un personaj trist si obsedat de postarile mele,nu eu.Pe mine nici nu ma interseaza cine esti si nici ce scrii.Formarea mea profesionala nu te priveste pe tine.Nici nu stii ce valoare am eu ca sa-ti permiti obraznicia de a ma cataloga in vreun fel.

 15. D-NA ELENA, IMI PARE RAU SA VA SPUN CA IN ALTE TARI NU SE PRACTICA ASA CEVA. SA FACI PREGATIRE ACASA LA PROFESORI PE BANII PARINTILOR, CA SA FI OLIMPIC SI MAI I-AU SI GRADATIE DE MERIT.

  IMI PARE RAU.

  • Daca as sti atat de putin limba romana m-as abtine sa ma fac de ras, fie si pe plan local, draga alt parinte.Mai deschide o carte, ceva. De continutul mesajului nu mai poate fi vorba…alfabetizarea e un proces anevoios si de durata.

   • Poate el nu e profesor ca tine.E un biet parinte care incearca sa-si apere copilul in felul lui.Il treci in lumea necuvantatoarelor?Unde iti sunt acele sentimente nobile,de pedagog adevarat de care imi vorbeai?

 16. Sala a fost intr adevar goala, si elevii au fost obligati sa cumpere biletele 🙂 acest lucru este confirmat printr o scrisoare a unui profesor catre inspectorat .

  • Sala nu a fost goala!
   Nu au fost bilete de intrare!
   Profesorul care a reclamat are boala reclamatiilor si era invidios pe colegii lui care au fost premiati pentru merite adevarate.
   Ar fi vrut si ea sa fie pe scena dar nu i a reusit procesul de manipulare.
   Stie dansa despre ce vorbesc!!!!
   Sunt elev intr o clasa la care preda .
   Vorba vine ca preda!
   Sunt si astfel de profesori.
   Au creierul odihnit si acu se dueleaza in replici “interesante”.
   Frumoase modele educationale mai sunteti!

 17. Nu credeam ca cei de la ISJ pot fi atat de supusi partidului. Stan, un profesor mediocru, care a stat pe functia de director al CCD fara concurs, iar cand a fost nu l a promovat, a fost numit director!!! Ambasadei SUA si ISRAELULUI, sunt convins, le convine ca un asemenea profesor mediocru nu mai coordoneaza CCD Bacau. Era un om de paie care nu lega o fraza in limba romana! Stie ce inseamna holocaust? Fara fise de lectura si DEX?

 18. Umbla vorba ca aceste ”vizite” in sufrageriile profesorilor sunt impuse. Asta face diferenta notelor obtinute la ore(doar un exemplu- engleza, mai ales gimnaziu, unde elevii sunt “alintati” cu invective intre doua like-uri pe facebook- NN).Dar nu-i asa daca parintii accepta, profesorii n-au vina! Doar nota buna- un pas inainte pentru un liceu mai bun. Cine stie poate o fac legal.

 19. Decenta este cheia fericirii in orice clipa!!! Datorita d-nei director adj Luminita Huțuțui, fiul meu a devenit student, in urma unui examen la o universitate de prestigiu international in Bucuresti.Fiul meu, risca sa nu reuseasca la ex de bac, ori la ex de admitere in Bucuresti daca nu il medita doamna profesoara Luminita, deoarece profa de romana de la lic. respectiv era o incompetenta, f plimbareata, caietele elevilor golute de cele mai multe ori, pleca prin europa, o inlocuia mama sa dar….nu avea nicio tangenta cu lb romana. Fiul f ambitios,constiincios, premiant, colegii sai deasemeni, dar datorita ignorantei acelui cadru didactic multi parinti au investit sume mari de bani pe meditatii,chiar si la doamna profa, dar au picat bacul, in timp ce fiul meu, fiind meditat, pe gratis, singur in toate sedintele la romana, da catre profa Luminita a reusit cu medie mare la ambele examene. Deci, aceasta este diferenta, profesorii care mediteaza pe sume mari elevii, in nr de sapte, zece elevi la o sedinta vor esua in viata, iar profesorii care mediteaza doar unul, cel mult doi copii la o sedinta si gratis au mari satisfactii, ei nu sunt superficiali, nici materialisti ci… se implica cu pasiune, cu devotament pt reusitele elevilor, atentie maxima!!!!Am tot Respectul,Jos Palaria pt doamna Luminita si sotul dumnea-ei, sunt Oameni pt Oameni, am participat la seminarele sustinute, de Management&Leadership, dezvoltare personala, educationala, f f f f instructive, de calitate, m-au fascinat, si cu cea mai mare placere, transmit mai departe toate inform.., tehnicile, instrumentele f utile oamenilor din jur, pt ca ne dorim transparenta, un management competent in invatamant, in orice domeniu de activitate, oameni integrii, modesti, cu dragoste si credinta in Dumnezeu,fiinte minunate la conducere, sa fie demni, onsti, responsabili, sa fim mandrii de ei!!! Felicitari din toata inima, d-na dir. adj Luminita Huțuțui!!! Succese, realizari depline, satisfactii in toate proiectele dv!!!

 20. Decenta este cheia fericirii in orice clipa!!! Datorita d-nei director adj Luminita Huțuțui, fiul meu a devenit student, in urma unui examen la o universitate de prestigiu international in Bucuresti.Fiul meu, risca sa nu reuseasca la ex de bac, ori la ex de admitere in Bucuresti daca nu il medita doamna profesoara Luminita, deoarece profa de romana de la lic. respectiv era o incompetenta, f plimbareata, caietele elevilor golute de cele mai multe ori, pleca prin europa, o inlocuia mama sa dar….nu avea nicio tangenta cu lb romana. Fiul f ambitios,constiincios, premiant, colegii sai deasemeni, dar datorita ignorantei acelui cadru didactic multi parinti au investit sume mari de bani pe meditatii,chiar si la doamna profa, dar au picat bacul, in timp ce fiul meu, fiind meditat, pe gratis, singur in toate sedintele la romana, da catre profa Luminita a reusit cu medie mare la ambele examene. Deci, aceasta este diferenta, profesorii care mediteaza pe sume mari elevii, in nr de sapte, zece elevi la o sedinta vor esua in viata, iar profesorii care mediteaza doar unul, cel mult doi copii la o sedinta si gratis au mari satisfactii, ei nu sunt superficiali, nici materialisti ci… se implica cu pasiune, cu devotament pt reusitele elevilor, atentie maxima!!!!Am tot Respectul,Jos Palaria pt doamna Luminita si sotul dumnea-ei, sunt Oameni pt Oameni, am participat la seminarele sustinute, de Management&Leadership, dezvoltare personala, educationala, f f f f instructive, de calitate, m-au fascinat, si cu cea mai mare placere, transmit mai departe toate inform.., tehnicile, instrumentele f utile oamenilor din jur, pt ca ne dorim transparenta, un management competent in invatamant, in orice domeniu de activitate, oameni integrii, modesti, cu dragoste si credinta in Dumnezeu,fiinte minunate la conducere, sa fie demni, onsti, responsabili, sa fim mandrii de ei!!! Felicitari din toata inima, d-na dir. adj Luminita Huțuțui!!! Succese, realizari depline, satisfactii in toate proiectele dv!!!

 21. de invatamant care este legiferat fundamental greșit a distrus profesionalismul in educatia câtorva generatii, deja este prea tarziu…. pazea vin salbaticii!

 22. Prea multe cuvinte aruncate in unii si in altii.
  Suntem un popor crestin, dar, din pacate barfitor si scandalagiu.
  Nu stiu cine are timp sa fie la curent cu atat de multe lucruri si fapte care nu il privesc.
  Profesorii colegiului Ferdinand ar trebui sa fie uniti. Nu exista om fara pata!
  Sa nu mai aruncam cu pietre in nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ