Doi candidaţi s-au anunţat până în prezent pentru şefia DIICOT – Daniel Horodniceanu, în prezent procuror şef al Direcţiei şi Felix Bănilă, procuror al Parchetului Tribunalului Bacău.

Bănilă a declarat, pentru Mediafax, că a depus un proiect pentru candidatură, dar că este prematur să vorbească despre ce va face dacă va ajunge în această funcţie. Luni a fost ultima zi în care procurorii au putut depune cereri de înscriere la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DIICOT.

Rezultatul va fi anunţat în 14 mai, în condiţiile în care mandatul lui Daniel Horodniceanu se încheie pe 19 mai. Felix Bănilă (46 de ani) este în prezent procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În 2016, el a candidat fără succes şi pentru un post în CSM.

În perioada 2010- 2017 a condus Parchetul Tribunalului Bacău. Cariera în magistratură a început-o pe 15 decembrie 1996, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moineşti, unde a stat până în 2008.

Din acest parchet a fost delegat, ulterior promovat, la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 1 august 2007 – 31 decembrie 2007, Bănilă a fost delegat procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău.