-Domnule Popovici, sunteti satisfacut de felul in care s-au pregatit jucatorii dumneavoastra in stagiul montan de la Slanic Moldova?

-Da, pot sa ma declar multumit. Mi-am atins scopul, in sensul ca echipa si-a incarcat bateriile. Accentul a cazut, evident, pe latura pregatirii fizice, sedintele de antrenament cu mingea fiind mai mult pentru a intrerupe monotonia. Nu poti sa-ti alergi neintrerupt jucatorii timp de zece zile, trebuie sa mai vii cu ceva. Ca sa nu mai spun ca nici terenurile, acoperite cu un strat destul de mare de zapada, nu sunt propice pentru a lucra chestiuni tehnico-tactice.

-Si totusi aveti si nemultumiri legate de acest stagiu. E vorba de numeroasele accidentari.

-Asa este. Lista indisponibilitatilor s-a dovedit foarte lunga, insa cel mai mult ma preocupa situatiile lui Dobos si Marian Tanasa. In cazul lui Dobos am decis sa fortam putin joia trecuta, cand jucatorul a efectuat doua reprize de alergari de cate 25 de minute. Din pacate, el a resimtit dureri in noaptea urmatoare, asa ca am renuntat la alergari. Sa vedem care va fi situatia pe parcursul acestei saptamani. Daca Dobos reintra in program normal, atunci el fi apt suta la suta din punctul de vedere al pregatirii fizice pana la inceperea campionatului.

-Si Marian Tanasa?

-Acelasi discurs si in cazul sau. Tase are piciorul imobilizat si va renunta la atela vineri. Daca din acel moment intra in ritmul normal de antrenament, cred ca putem conta pe el pentru prima etapa a returului.

-Care mai e situatia lui David si a lui Potorac?

-Daniel nu mai are probleme. Mai mult, a si facut cateva serii de alergari in cantonamentul de la Slanic. In ceea ce-l priveste pe Potorac, am decis sa-l menajez putin pentru ca a simtit din nou dureri de ordin muscular.

-In acelasi loc in care a suferit ruptura vara trecuta?

-Nu, din fericire, este in alt loc, undeva mai sus pe coapsa. Sper ca de maine (n.r./ azi) sa reintre si el in ritmul normal de pregatire. Am mare incredere in Potorac, mai ales ca mi-a aratat si in amicalul cu Gloria Buzau ca este o solutie pentru echipa in retur.

-Apropo de retur. Mai este o luna si se reia campionatul. Cum simtiti echipa?

-Eu spun ca daca nu ne vom confrunta cu accidentari, o vom scoate linistit la capat. Imi da incredere si modul in care jucatorii mai in varsta s-au pregatit foarte constiincios in cantonamentul de la Slanic, dupa cum imi da incredere si faptul ca toti fotbalistii sunt montati sa traga tare pentru evitarea retrogradarii. Am observat asta si din antrenamente, dar si din felul in care discuta intre ei. Totul este, repet, sa nu ne mai lovim de aceasta problema spinoasa a accidentarilor.Scris de Dan SION

Alte articole