Desi frigul nu si-a facut de cap in mod excesiv, tabela a ramas inghetata la primul joc de pregatire din acest an sustinut de FCM Bacau. Prin urmare, amicalul de ieri, disputat pe terenul &#8222Stiinta&#8221, in compania divizionarei B, Gloria Buzau,

s-a incheiat cu un rezultat de egalitate: 0-0. Nu a fost chiar &#8222nimic la nimic&#8221 cum obisnuieste sa se spuna in astfel de ocazii. Inainte de toate, a fost un test fizic reusit. S-a alergat, a existat pofta de joc si s-au bagat &#8222materiale&#8221. Totodata, ambele echipe au avut posibilitatea de a-si rula loturile. Cateva nume noi si la FCM Bacau. Deloc sonore. Pusti de la &#8222satelitul&#8221 FCM ll: Mardare, Banu, Vranceanu, Botezatu. Plus un junior de numai 16 ani: Berza. La capitolul &#8222noutati&#8221 trebuie salutata si revenirea pe gazonul acoperit cu zapada a lui Potorac, tinut pe tusa timp de jumatate de an de probleme musculare. Cristi Popovici a renuntat la sistemul cu libero, preferand un 4-4-2. Dominarea autoritara a gazdelor nu a venit insa neaparat pe fondul schimbarii asezarii de joc. Bacaul a demonstrat ca este peste partenerul de intrecere mai ales din punct de vedere valoric. “Galben-albastrii&#8221, condusi bine de Sorin Trofin in prima repriza, au controlat jocul, creandu-si cateva situatii de gol, spre deosebire de Gloria, care nu a prea calcat in careul advers. Prima ocazie a apartinut tanarului Berza, care a inceput meciul ca al doilea varf, pentru ca ulterior sa fie retras la mijloc, facand rocada cu Matei. Berza a incercat sa speculeze o iesire gresita a portarului buzoian, reluand cu capul din afara careului, insa libero-ul Oancea a evitat golul.

Dupa pauza, bacauanii au intensificat atacurile, dar nu au reusit sa inscrie. Pe de o parte a fost meritul portarului buzoian, care s-a remarcat la suturile lui Doltea din minuturile 67 si 81. Pe de alta parte, bacauanii au fost lipsiti si de sansa si inspiratie. Aceasta mixtura s-a regasit si in faza din minutul 61, atunci cand Gheorghiu a ratat copilareste, sutand intr-un adversar intr-o situatie in care portarul era batut. In replica, Gloria a sperat mult de la antrenorul-jucator Ion Viorel, intrat la pauza pe teren, insa sprinturile fostului galatean nu mai au vigoarea de odinioara.

FCM Bacau a inceput meciul cu urmatorul unsprezece: Manea (min. 30 Ignatescu)-Mavrichi, Mardare, Geaman, Codreanu-Dornescu, Trofin, Potorac, Matei-Berza, Petcu. In repriza a doua, bacauanii au folosit urmatoarea garnitura: Ignatescu (min. 60 Bogdan)-Banu, Spiridon, Bojescu, Isac-Doltea, Vranceanu, Botezatu, Gheorghiu-Neagu, M. Tanasa.

Scris de Dan SION

Alte articole