* primarul face gesturi care amintesc de campaniile electorale * el se declara liberal convins, dar liberalii ezita sa isi exprime sustinerea pentru o eventuala candidatura a sa

Primarul Romeo Stavarache a reluat un mai vechi obicei si trimite din nou scrisori bacauanilor in care ii asigura ca orasul este intr-un proces accelerat de modernizare. In ultima epistola, primarul aminteste „investitiile majore” in infrastructura rutiera si mentioneaza strazile Milcov, Stefan cel Mare, Energiei si Mioritei.

Despre investitiile in strada Milcov soferii s-au convins deja, insa pe bacauani ii asteapta un program chiar si mai amplu decât atât, pentru ca alte 50 de strazi vor urma acelasi traseu al modernizarii. Unele au fost deja realizate, cum este cazul Bancii Nationale sau al arterelor din cartierul Bistrita Lac. Pe alte 25 de strazi se vor schimba conductele de canalizare si se lucreza si la inlocuirea sistemului secundar de termoficare, o alta lucrare care a stagnat nejustificat, dupa cum spune primarul Stavarache.

Primarul mai spune ca s-a pierdut un an din progresul orasului, cu referire la perioada in care procurori l-au tras pe linie moarta in urma acuzatiilor de luare de mita. Insa pentru a recupera, primarul spune ca anul acesta se va munci si mai mult, fiindca pâna la 31 decembrie trebuie finalizate mai multe investitii cu fonduri europene, asa cum este cazul Insulei de Agrement.

De asemenea, primarul nu uita sa aminteasca faptul ca a sustinut din plin organizarea festivalului de teatru „Theaterstock”. De altfel, o multime de invitatii au fost lansate cu aceasta ocazie, lucru care a deranjat si o parte a consilierilor locali, inclusiv liberali. De invitatii s-au bucurat tot felul de personaje cunoscute ale urbei, insa mai putin bacauanii de rând care au suportat din propriile impozite sumele mari destinate manifestarii.

Semnatura primarului se regaseste si pe aceste invitatii, iar acest lucru, coroborat cu prezenta scrisorilor ce amintesc de campaniile electorale, i-au facut pe multi cetateni sa creada ca primarul isi pregateste o noua candidatura. De altfel, un sondaj care circula in mediul virtual, dar a carui sursa este neprecizata, ceea ce il face putin credibil, arata ca primarul Stavarache ar câstiga un nou mandat daca ar candida mâine, chiar la un scor confortabil.

Insa, cel mai probabil, primarul ar trebui sa cadideze ca independent, fiindca liberalii, fata de care primarul Stavarache si-a exprimat atasamentul netarmurit, nu par dispusi sa il sustina, cel putin in acest moment. „Câta vreme are probleme cu justitia, nu poate candida din partea PNL, pentru ca in primul rând nu permite statutul partidului.

Daca isi va clarifica situatia pâna la alegeri, se schimba lucrurile. In prezent, in PNL inca se depun candidaturi si, in urma unei evaluari, se va stabili care sunt persoanele potrivite pentru sefia Consiliului Judetean si a Primariei, in cazul in care vom câstiga alegerile de anul viitor”, a declarat Tudorita Lungu, copresedinte al PNL Bacau. Aceeasi opinie a avut-o si Vasile Blaga, copresedinte PNL la nivel national, in timpul vizitei sale in Bacau, de acum doua luni. Sansele ca primarul sa scape de probleme in lunile ramase pâna la „locale” sunt insa minime, dat fiind ca dosarele sunt mai multe si procesele de obicei treneaza destul de mult.

Senatorul Dragos Luchian, care pare sa fie favorit in cursa pentru alegerile locale la Primarie din partea PNL, ne-a declarat ca nu se poate pronunta in privinta intentiilor electorale ale lui Romeo Stavarache.

Cât il priveste pe primar, acesta a spus in repetate rânduri ca nu vrea sa mai faca politica si ca pâna la finalul mandatului este interesat sa faca doar administratie publica. El s-a declarat un liberal convins si a spus ca nu va parasi partidul, dar nu a dat un raspuns raspicat la intrebarea daca il mai tenteaza un mandat de primar sau nu.

Incercarile de a-l contacta ieri, cel putin pentru reiterarea acestor idei, au ramas fara rezultat, intrucât nu a raspuns la telefon.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE