22 mai 2024
ActualitatePrimarul stațiunii Slănic Moldova este noul președinte al Rotary Club Bacău

Primarul stațiunii Slănic Moldova este noul președinte al Rotary Club Bacău

La Hotelul Panoramic, din Slănic Moldova, a avut loc, predarea-primirea mandatului de președinte al Filialei Rotary Bacău. Mandatul de președinte Rotary durează un an și se preia în jurul datei de 1 iulie. În acest an mandatul a fost predat de Cristian Lupu și a fost preluat de Gheorghe Baciu, primarul stațiunii moldave. La ceremonial a venit și asistentul guvernatorului Districtului Rotary 2241 România, Ion Stamate. 

„Doresc ca în perioada de un an a mandatului meu de președinte – a spus Gheorghe Baciu – să revitalizez Clubul Rotary Bacău, să cartez (să deschid) un club Rotary nou, pentru că Rotary International a creat posibilitatea de a se înființa cluburi tematice. Astfel, intenționez să cartez un club pe tematica protecției mediului, a biodiversității și economiei circulare. Clubul ar cuprinde zona montană, cu membri din orașele Moinești, Comănești, Dărmănești și Onești și din comunele învecinate, de la Ghimeș-Făget în jos pe Valea Trotușului. Noul club va avea ca misiune protecția mediului și dezvoltarea sănătoasă, verde, a economiei locale”.Între acțiunile de până acum, Rotary Club Bacău a aplicat un proiect pe o durată de patru ani, „Rotary plantează”, finalizat în acest an. Astfel, la Slănic Moldova s-a plantat cea mai mare suprafață de teren luată în primire de cluburile Rotary în România, 13,5 ha. Principalul sponsor în acest proiect a fost Romsilva, care a dat puieții de plantat, dar și Primăria Slănic Moldova a fost unul dintre sponsori.

La conducerea Clubului Rotary Bacău se vor afla. Alături de Gheorghe Baciu și Titus Stoica – trezorier și dr. Ciprian Neacșu – secretar.

Gheorghe Baciu are deja experiență în structurile asociative încă din anul 2004, când a fost ales primul președinte al Asociației Habitat for Humanity Comănești, apoi președinte al Consiliului național al Habitat Humanity România. Acest ONG a ajutat oamenii care aveau nevoie de locuințe și de îmbunătățirea condițiilor de viață. Este primar de Slănic Moldova în al doilea mandat, iar în Clubul Rotary Bacău activează de mai bine de șase ani. „Dorința mea – spune Gheorghe Baciu – este să ajutăm cât mai mulți oameni, să fim un suport pentru familiile aflate în nevoie, pentru tinerii și vârstnicii care nu se pot descurca singuri. A ajuta este, de altfel, un principiu Rotary”.

Clubul Rotary Bacău face parte din Districtul Rotary 2241 România. În județul Bacău mai activează un club Rotary, în Onești.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri