24 iunie 2024
ActualitatePrimarul Oneștiului anunță sosirea angiografului la spitalul din localitate

Primarul Oneștiului anunță sosirea angiografului la spitalul din localitate

Sosit în premieră în județul Bacău, angiograful aduce progrese semnificative în chirurgia vasculară și cardiologie intervențională

Primarul Laurențiu Neghină anunță sosirea unui echipament medical de ultimă generație în municipiul Onești, un angiograf biplan ce va aduce beneficii semnificative în domeniul chirurgiei vasculare și cardiologiei intervenționale. Această realizare reprezintă un pas important către îmbunătățirea serviciilor medicale oferite comunității locale și zonelor adiacente.Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul Neghină a subliniat eforturile conjugate ale reprezentanților politici locali și județeni, evidențiind contribuția semnificativă a doamnelor senator Cristina Breahnă-Pravăț și Dr. Bianca Purcărin, alături de doamna deputat Ana Cătăuță, toți membri ai Partidului Social Democrat. Cu un an în urmă, la data de 12 decembrie 2022, acești parlamentari au reușit să obțină alocarea a 1.500.000 de lei în cadrul unei rectificări bugetare pentru achiziționarea angiografului.

Primarul a subliniat, de asemenea, implicarea domnului Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, care a facilitat asocierea cu Primăria Onești și a susținut financiar cu suma de 3.700.000 de lei pentru a acoperi diferența de cost a aparatului medical.

Angiograful biplan este un aparat de diagnostic și tratament avansat, esențial în intervențiile chirurgicale vasculare și cardiologice. Beneficiind de această tehnologie de vârf, pacienții din Onești și din zonele înconjurătoare vor avea acces la servicii medicale de înaltă calitate, reducând astfel necesitatea de a se deplasa către centre medicale mai îndepărtate.

Primarul Neghină a subliniat că noul angiograf nu numai că va îmbunătăți calitatea actului medical, dar va contribui și la reducerea timpilor de intervenție în cazurile de urgență, salvând astfel vieți.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img