Primarul interimar Ilie Birzu isi incheie mandatul pe un ton optimist si cu promisiunea ca va milita in continuare, din calitarea de consilier local, pentru proiectele importante si necesare comunitatii bacauane.

Acesta a fost mesajul pe care l-a transmis in cadrul unei ultime conferinte de presa pe care a tinut-o, miercuri. Ilie Bârzu a condus urbea, din calitate de viceprimar si apoi din cea de primar delegat din luna ianuarie si pâna zilele acestea.

O perioada in care, spune el, a avut multe realizari, alaturi de echipa din primarie si de viceprimarii Radu Ababei si Raluca Maria Nastase.

PUBLICITATE

„Arunci când am venit in primarie, era o perioada tulbure in institutie, nimeni nu asculta de nimeni. Incet-incet, situatia s-a normalizat si in ultima perioada s-a lucrat bine. Am dus la bun sfârsit proiecte importante, cum ar fi modernizarea strazii Stefan cel Mare, strada Milcov va fi receptionata la sfârsitul acestei luni, proiectul de reamenajare a spatiilor verzi din oras este in curs de receptionare”, a spus Ilie Birzu.

Dintre proiectele cu probleme, au fost amintite Insula de Agrement, pe care lucrarile se vor finaliza pâna la finele anului, dar va fi functionala abia peste doi ani, odata cu decolmatarea lacului. Banii europeni nu se pierd insa – spune primarul – pentru ca s-a obtinut aprobarea de prelungire a finantarii pâna la finele anului.

Cât despre spitalul municipal, primarul a anuntat ca in cursul acestei saptamâni este asteptata de la firma falimentara care a lucrat pâna acum, ICCO Brasov, predarea catre municipalitate a obiectivului si intregii documentatii.

„Probabil nu vor respecta termenul, dar am cerut spirjinul unei firme de consultanta juridica pentru a ne atinge obiectivul si a relua lucrarile. Estimez ca in 2018 spitalul va fi gata”, a spus primarul.

Primarul a pus accent si pe audientele pe care le-a tinut constant. Spune ca bacauanii aveau impresia ca nu se poate ajunge in fata primarului sau viceprimarilor pentru a-si spune pasurile. „Se simtea nevoia de dialog.

Dovada sunt cele peste 17.000 de petitii sosite la registratura, dar mai ales peste cei 600 de cetateni care au venit in audienta cu diferite probleme si ceilalti peste 1500 de oameni cu care am dialogat in tot felul de probleme, de la care am aflat cu adevarat pulsul orasului. Au fost si doua persoane care au ajuns in audienta fara nici o problema, ci doar sa se convinga ca biroul autoritatilor este accesibil”, spune primarul Birzu. Acesta a mai amintit sustinerea proiectelor scolare, a proiectelor destinate persoanelor vârstnice, parteneriatele cu mediul universitar.

Ilie Birzu isi va continua activitatea din administratia locala din calitatea de consilier local. El a doborât astfel toate recordurile, fiind in administratie neintrerupt din anul 1992.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ