* proprietarii terenului de 664 mp pe care se afla ruinele fostului Teatru de Animatie au propus municipalitatii sa-l cumpere cu 380.000 de euro si câte 80 de euro pentru fiecare metru patrat suplimentar autorizat pentru constructii * oferta este considerata „inacceptabila si fabuloasa” pentru autoritatile locale, care ar vrea sa ridice acolo un nou sediu de primarie

Alesii locali au aprobat inceperea procedurilor de cumparare a vechiului Teatru de Animatie si a terenului pe care este ridicat, adica 664 mp, de la adresa Bulevardul Unirii 7-9, in perspectiva construirii acolo a unui nou sediu pentru primarie.

Detinatorul actual al constructiei si terenului este Fundatia „Caritatea”, a Federatiei Comunitatilor Evreiesti din România-Cultul Mozaic, care prin directorul general executiv Samuel Izsak a solicitat pretul de 380.000 euro, printr-o adresa inaintata Primariei in data de 20 iulie. Mai mult, Samuel Izsak stie ca va obtine bani si din vânzarea terenului din jurul cladirii, intrucât sediul noii primarii va depasi sigur cei 664 mp, si face precizarea: „In ipoteza ca pe terenul mentionat se va autoriza in urmatorii cinci ani o constructie a carei suprafata construita va depasi suprafata construita actuala, respectiv 663,87 mp, pentru fiecare metru patrat aditional pentru care se va obtine autorizatie de constructie se va plati in plus de catre cumparator suma de 80 euro/mp autorizat.

PUBLICITATE

Pentru exemplificare, daca pentru teren se va obtine o autorizatie de construire de 2.000 mp, pretul acestuia va fi de 380.000 euro A (2000 mp – 663,87) x 80 euro a 486.890,4 euro”. In plus, Samuel Izsak a pus in vedere autoritatilor locale ca oferta este valabila doar 90 de zile. Reprezentantii primariei au raspuns ca sunt interesati de cumpararea respectivului spatiu. Insa dupa cum au precizat in sedinta de consiliu local de luni, 31 august, oferta de pret pentru cei 664 mp aflati in discutie in acest moment este considerata „inacceptabila si fabuloasa, fiind cel mai mare pret care s-a cerut vreodata in municipiul Bacau”.

Practic, se cer peste 570 de euro/mp, in vreme ce terenul aflat la câtiva pasi mai inspre centru, in zona strazii Mihail Kogalniceanu, se vinde la circa 330 de euro/mp. „Faptul ca aprobam acest proiect de hotarâre si initiem procedurile nu inseamna cumpararea propriu-zisa. Deocamdata vom avea o comisie de evaluare si vom mai purta discutii cu proprietarul, sa vedem la ce rezultat ajungem”, a spus viceprimarul Vasile Tescaru. De altfel, discutii intre cele doua parti se tot poarta inca din 2010, dar abia acum se concretizeaza ceva.

Construirea unui nou sediu pentru primarie este motivata de faptul ca actuala cladire este nefunctionala. Se urmareste si reunirea tuturor directiilor, inclusiv a celei de taxe si impozite locale, care de asemenea functioneaza intr-un sediu impropriu. S-a organizat si un concurs de proiecte pentru o noua cladire, iar câstigatorul si-a incasat deja premiul de 10.000 de lei.
Cât despre Teatrul de Animatie, acesta si-a incetat de mult activitatea. Acum zace napadit de vegetatie, cu zidurile gata sa se prabuseasca, trecut prin mai multe incendii iscate mai ales de oamenii strazii care se adapostesc acolo. Intr-un cuvânt, o mizerie in plin centrul orasului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

 1. Sa ma slabeasca primaria cu ideea asta stupida,inutila si costisitoare de a-si construi un nou sediu.Acel teren ar trebui achizitionat mai degraba pentru a largi parcul Catedralei si nu pentru fala si binele primarului!Am impresia ca primarul sufera de mania grandomaniei.Se stie proverbul:”Prostul daca nu-i fudul..” Nu mi se pare o suma astronomica pentru primarie sa cumpere si sa refaca acel spatiu darapanat care e o rusine pentru orasul Bacau.Dar noi,bacauanii nu vrem un sediu nou pentru Primarie.Are unul foarte bun in cladirea veche!Sa termine primarul cu megalomania!

  • Mos Itic poate fi adus la sentimente mai bune daca i se arata care este interesul cetatenilor acestui
   oras , ca sa ma exprim elegant – sa zicem asa…..si o sa mai lase din pret .
   Chiar daca o sa platim un pret mai mare , merita , meritam un parc , oaza de verdeata in plin centru .
   Despre un nou sediu al Primariei , pa’natunci mai va .Deocamdata nu este momentul ! De unde bani ??!! Sa stea linistit don Primar , nu de alta dar DNA asteapta ; prietenii stiu de ce .

 2. Proprietarul ar trebui sa fie amendat de primarie ca nu-si ingradeste terenul, ca nu-si taie buruienile din ograda si ca nu-si curata mizeriile de pe proprietate. Ar trebui amendat cu 100 de euro/zi, si atunci vom vedea cat va mai cere pe terenul ala care ne terorizeaza simturile pentru frumos.

 3. Sunt sigur ca , printr-o negociere corecta pretul poate fi scazut , chiar daca se negociaza cu insusi
  ”ITIC”. Se poate pune problema expropierii si a realocarii unui alt teren daca interesul comunitatii cere acest lucru – bineinteles. Problema pertinenta este : ce doresc bacauanii ?……
  Parerea mea este ca deocamdata Primarul “care este” urmarit penal si are atatea BUBE sa stea acolo unde este. Ideal ar fi ca acel teren sa fie parte din Parcul Catedralei , oaza de verdeata in plin centrul orasului.

 4. Dar un sediu pentru Biblioteca Judeteana cand si unde se va construi? Sau se returneaza fostul sediu al Bibliotecii, de vis-a-vis de hotel Decebal, care intre timp a devenit neincapator dar macar bacauanii au mai usor acces, fiind pozitionat ultracentral.

 5. Imi aduc aminte cu nostalgie de copilarie cand mergeam la teatru de papusi- cum se chima o data . vechea scoala nr 1,era vecina. Amandoua constructii erau faima bacaului si foarte frecventate de copii . Doar aceste raman amintiri foarte frumoase . Primaria de ce nu se gandeste sa faca tot an acel loc un teatru pentru copiii – ca e cel mai important lucru ,sunt viitorul Bacaului . Propietari cand aud de asa ceva scad pretul, dar ei au dreptate cand aud de politica , ca politica are multi bani de la OMUL DE RAND

 6. De ce trebuie ca noul sediu al Primariei sa fie chiar in buricul targului ?
  Acel teren ar trebui achizitionat de Primarie cu destinatie clara -marirea parcului existent in zona –
  Pentru sediul Pimariei de ce nu va ganditi sa achizitionati cladirea hotelului Moldova ?

 7. Jidanii si caritatea! Apropo, evreii adevarati, sefarzii, urmasii lui Moise nu prea mai traiesc pe meleagurile noastre, dar jidanii, urmasii khazarilor bautori de sange, inruditi cu hunii, da! Astia vand suferintele adevaratilor evrei pe bani grei si voi vreti sa dea pamantul ala pe nimic?! Amenda ca l-au lasat in paragina!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pana se face suma ceruta de ei!

LĂSAȚI UN MESAJ