Primaria Bacau infiinteaza Societatea de Servicii Publice Municipale

13

Consilierii locali se reunesc marti in sedinta ordinara a lunii noiembrie. Pe ordinea de zi destul de substantiala se afla si un proiect de hotarâre care vizeaza infiintarea Societatii de Servicii Publice Municipale SA, prin reorganizarea mai multor directii din primarie, respectiv Salubrizare, Agrement si Parcuri, Siguranta Circulatiei si interventii operative.

De altfel, masura era asteptata si anuntata pe rând de primarul Cosmin Necula si viceprimarii sai, mai ales ca la preluarea conducerii primariei cu totii au realizat ca in cazul unor situatii de urgenta care apar in municipiu nu exista un serviciu de interventie care sa aiba oameni capabili sa rezolve o problema punctuala, fie ca vorbim de o teava sparta, fie de o strada pe care a aparut o groapa.

Noua societate va avea atributii de intretinere a cailor publice, maturat, spalat si stropit, curatarea zapezii, colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public, dezinsectia, dezinfectia si deratizarea. Tot aceasta societate se va ocupa de acum de sistemul de iluminat al municipiului.

PUBLICITATE

Mai multe detalii despre activitatea societatii, in editia de luni a cotidianului Desteptarea.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

 1. Este buna ideaia dar trebuie utilaje oameni competenti nu pusi pe alte criterii si investitia se va amortiza in 10 20 de ani. Dar trebuie investiti ceva bani si facut un cadru legislativ in care urmatoarea administratie sa pastreze aceasta societate. Este buna afacerea ca nu se mai capuseaza primaria. O alta treaba ar fi cu ridicarea gunoaielor dar tot la fel trebuie investit in 50 masini de gunoi plus mentenanta lor. Ca oras trebuie sa ne organizam noi pe plan local nu sa dam contracte la firmulite de apartament.
  Este buna initiativa dar sa vedem cu banutii ca nu poti face dezapezire cu un tractoras si un mini excavator tot orasul.

 2. Se face loc pentru ,,apropiatii” conducerii din primarie!
  Sa fie scoase la concurs ,,corect” respectivele posturi, nu cu dedicatii!!!!!!!!!
  Ca idee este bine, dar sa vedem ce se urmareste!

 3. “Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie”. Nu forma juridica schimba atitudinea si modul de interventie al serviciilor din primarie. Lipsa de pregatirea profesionala a angajatilor si atitudinea superficiala sunt adevaratele cauze ale problemelor existente in Bacau. Angajati pe care nu te poți bizui, delăsători, care nu-și pot duce până la capăt acțiunile, reticienti, si fara lipsa de viziune.

 4. Poate daca aceasta societate va avea obligatia sa faca si PROFIT, atunci angajatii nu cred ca vor mai fi delasatori…mai ales ca nu vor mai fi functionari publici…ci angajati…sa spunem in privat

  • Crezi ca a fost sau este vreo una obligata sa faca profit.
   Daca ne gandim că:
   -societatea care adiminstreaza Centrul de afaceri si expozitii e nerentabila de la înfiinţare;
   – SC care se ocupă cu Teatrul de vară- e şi ea nerentabilă de la înfiinţare;
   – continuăm cu CET/Thermoenergy Group tot nerentabilă
   Deci, daca toate astea sunt “găuri negre” , crede cineva că o societate complexă cum e cea de servicii poate fi rentabilă?.
   E drept că se pot creea posturi bine plîtite pentru cei agreaţi de partide, vor fi salarii mai mari şi ar putea fi o economie la capitolul dezinsecţie/deratizare unde, de-a lungul timpului au fost căţiva “baieţi deştepţi”, unul dintre ei şoţul unei şefe de la ISJ.

   Dacă la societatea care se înfiinţeaza şi celelalte vor fi profesionişti şi nu se vor mai băga unii politicieni pentru a se face lucrări de proastă calitate şi foarte scumpe cu firmele agreate de ei – se poate.

 5. Când zboară din Primărie Bardasu si incompetenta de Crețu?Pentru ce plătiți aceste 2 nepregatite?Sunt salarizate degeaba. Fac numai prostii iar haosul din Asociațiile de proprietari este întreținut cu sprijinul lor. Cat cotizează fiecare nemernic din Asociații la bunăstarea lor?Orice le sesizezi ele dau dreptate hoților care au clica lor si păgubească proprietarii. Jos cu ele ! Afara cu aceste mârșave care trăiesc pe punga băcăuanilor ! După ce nu au habar de legi fac si istericale urlând la petenți.Deh,suntem la mâna lor! Va rugam sa luați atitudine domnule primar făcând un bine proprietarilor si eliberările din postul ocupat.In fapt, in locul lor ar trebui angajați juriști.Infiintati corpul de control al primarului care sa verifice toate sesizările si modul in care au fost soluționate. Este de ajuns cat si-au bătut joc de oameni aceste incompetente. Primăria are nevoie de oameni pregătiți, de polițiști corecți,de oameni competentei si legiști . Este dureros ca Primăria colcăie de corupți care-si urmăresc doar interesele lor si sunt interesați de cat mai multe avantaje. Sunt departamente care nu-si au rostul. Ex Serv inspecție comercială din cadrul Pol Locale- țiganii comercializează petarde si țigări de contrabanda sub nasul lor. Ei nu văd, nu știu si nu aud nimic. Vedeți ca interesul poarta fesul ! La fel si agenții de la paza si ordine. Pe baza lor esti mort. Mai degrabă te apăra un câine decât un polițist local. Serv disciplina in construcții. Se edifica lucrări cu Știrea lor fără proiect, autorizații, etc si ei nu văd nimic nu pentru ca nu S-ar vedea ci pt ca așa vor si au interes. Exemplele pot continua pentru ca Lupu-i paznic la oi . Șefii știu si musamalizeaza tot

LĂSAȚI UN MESAJ