Doi arestati si 800 de tigari cu “etnobotanice” confiscate

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat șapte percheziții domiciliare în Onești și Brașov, la persoane bănuite de efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar față de altă persoană s-a dispus măsura controlului judiciar.

La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității organizate Bacău, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în municipiile Onești și Brașov.Perchezițiile au vizat probarea activității infracționale a unor persoane specializate în efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor 800 de ţigarete confecţionate artificial conţinând substanţe cu efecte psihoactive, dispozitive, instrumente şi ambalaje folosite pentru prepararea, porţionarea şi administrarea substanţelor, un pistol cu bile, telefoane mobile, laptop-uri, 4.020 de euro și 7.100 de lei.

6 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În urma administrării probatoriului, două persoane, cu vârste de 23 și 24 de ani, au fost reținute, iar față de o altă persoană, de 24 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Ulterior, cele 2 persoane reținute au fost prezentate Tribunalului Bacău, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"