Carburantii auto au inceput deja sa se scumpeasca. Motivul este, de aceasta data, posibila interventie militara in Siria a unei coalitii conduse de SUA. Deja, urmare a situatiei tensionate din Siria care s-ar putea extinde, riscând sa perturbe livrarile de titei din Orientul Mijlociu, in doar trei zile pretul petrolului a crescut cu cinci la suta.

Joi dupa-amiaza, majoritatea benzinariilor din judetul nostru afisau un pret la benzina obisnuita de peste 6 lei.

Cert este ca inca de la inceputul anului, la nivel local, au putut simti aceasta crestere de preturi toti posesorii de automobile care au fost nevoiti sa alimenteze masinile de la pompele statiilor peco. Astfel, daca prin luna ianuarie, litrul de benzina putea fi achizitionat cu un pret mediu de 5,5 lei, astazi acelasi litru din pretiosul lichid poate fi cumparat la preturi ce depasessc lejer 6 lei.

PUBLICITATE

Un calcul simplu releva faptul ca, daca pentru un plin de rezervor de 50 de litri, la inceputul anului, soferii plateau 275 de lei, in prezent umplerea acestuia le va scoate din buzunare circa 300 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ