prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti

Se pregateste o noua editie, a XI-a, a binecunoscutelor de acum manifestari intitulate „Zilele Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti”. O adevarata sarbatoare pentru moinesteni, dar si pentru intreg judetul. O traditie unica in tara, la nivel de organizare, participanti si invitati.

Intre 7 si 9 iulie, capitala medicinei de excelenta va fi in Moinesti. In aceasta perioada au loc „Zilele Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti”, o sarbatoare a medicilor, asistentilor si intregii comunitati.

„Aceasta manifestare stiintifica ne ofera, ca de fiecare data, posibilitatea de a ne intâlni si a dezbate ultimele noutati din domeniul medical. Evenimentul va gazdui, la fel ca si in editiile anterioare, sesiuni stiintifice dedicate cadrelor didactice din invatamântul preuniversitar, medicilor de diferite specialitati medicale si chirurgicale, medicilor rezidenti, asistentilor medicali si kinetoterapeutilor. Anul acesta, am completat programul cu doua noi sesiuni. Una dintre ele va incerca sa aduca solutii si perspective in ceea ce priveste managementul sanitar, iar cea de a doua va reuni sesiunea medicilor rotarieni din România. Suntem interesati, totodata, sa dezvoltam noi colaborari si sa incurajam realizarea unor proiecte de cercetare in domeniul medical.”
prof.univ.dr. Adrian Cotirlet, managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti

PUBLICITATE

Sunt asteptati in total peste 500 de participanti. Ziua de joi, 7 iulie, este dedicata, ca de obicei, asistentilor medicali, prin cursuri sustinute si creditate de Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din România, dupa care vor fi organizate si sesiuni stiintifice.

Vineri, 8 iulie, va fi o zi maraton, ce va fi deschisa de un curs cu o tema de larg interes „Infectii nosocomiale, mereu in actualitate” (sustinut de prof.univ.dr. Carmen Dorobat, sef lucrari dr. Mioara Matei si conf. dr. Carmen Pânzaru). In paralel va fi organizat si un workshop de kinetoterapie, moderat de prof.univ.dr.h.c Wilhelm Frield, din Germania, conf.univ.dr. Ioan Sorin Stratulat, de la Iasi, si prof.univ. dr. Zoltan Pasztai, de la Universitatea Oradea.

Deschiderea festiva a manifestarilor va avea loc, in aceeasi zi, de la ora 14.00, unde vor fi prezentati si toti invitatii veniti din toate colturile tarii, din spitale si clinici universitare, de la Ministerul Sanatatii, de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dar si din Turcia, SUA, Israel, Strasbourg, Ucraina, Republica Moldova etc.

O masa rotunda importanta va fi si cea legata de „Donarea si transplantul de organe din România”, dar si conferinta ce va fi sustinuta de medicul neurochirurg prof. univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea – „Un studiu fascinant despre similitudinile anatomiei si patologiei sistemului nervos central la oameni si … delfini”.

Bineinteles ca nu vor lipsi nici demonstratiile operatorii transmise live, pe 15 pacienti (majoritatea din judetul nostru, dar si din Vrancea, Neamt si chiar Sibiu), cu o patologie grava, care vor fi supusi unor interventii chirugicale din care vor face parte si medici din spitalul moinestean. Sâmbata, 9 iulie, aceste operatii vor continua, iar in paralel, pâna dupa orele prânzului se vor mai organiza alte ateliere de lucru si sesiuni medicale.

Intregul eveniment este organizat sub patronajul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa” Iasi, Academiei Oamenilor de Stiinta din România si Societatii Române de Chirurgie, cu sprijinul Primariei Municipiului Moinesti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Multumesc pentru invitatie si colaborare !

  Sunt onorat ca am putut si in ac an sa contribui la perfectionarea Kinetoterapiei romanesti impreuna cei peste 150 de colegi perezenti !
  Multumesc organizatorilor
  felicitari tuturor
  Cu stima colegiala
  Zoltan Pasztai
  Universitatea din Oradea

LĂSAȚI UN MESAJ