În ultimele 24 de ore, în secțiunile monitorizate de Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret pe teritoriul județului Bacău s-au semnalat precipitații însemnate, cantitatea maximă fiind înregistrată la stația hidrometrică (SH) Helegiu, pe râul Tazlău – 81,7 litri/metru pătrat.
Cantități mari de precipitații s-au înregistrat și la:
• SH Onești – râu Trotuș – 64,7 litri/mp
• SH Bacău – râu Bârnat – 54,1 litri/mp
• SH Haloș – râu Cașin – 44,7 litri/mp
• SH Ferăstrău – râu Oituz – 42,2 litri/mp
• SH Târgu Ocna – râu Trotuș – 40,1 litri/mp
• SH Asău – râu Asău – 37,3 litri/mp

Ca urmare a precipitațiilor semnificative căzute s-au înregistrat creșteri de debite și niveluri fără a se depăși cotele de apărare pe sectoarele de râu monitorizate de ABA Siret. Creșterea maximă s-a înregistrat pe râul Trotuş, +124 cm la SH Vrânceni, comuna Căiuți.

Au fost semnalate inundații în județul Bacău, comuna Negri, sat Mâgla, produse de revărsarea cursului de apă Mora, afluent de stânga al râului Siret. Au fost inundate cca. 50 de gospodării (curți, grădini și anexe) și 2 locuințe.
Sistemul de Gospodărire a Apelor Bacău intervine în zonă cu 6 muncitori și personal tehnic, o pompă de mare capacitate UNIMOG și o autoutilitară pentru evacuarea apei și limitarea efectelor inundațiilor.
Nivelul apei este într-o scădere ușoară.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se prelungește avertizarea COD GALBEN până miercuri, 8 mai, ora 16,00.

Alte articole