Opt familii cu venituri mici din Bacău vor vedea, în numai cinci zile, cum visul de o viață, de a avea propria locuință, se îndeplinește.

Habitat for Humanity România, împreună cu 200 de voluntari internaționali, corporatiști români și personalități, va construi prin evenimentul BIG BUILD opt locuințe în numai cinci zile, în Bacău, în perioada 05 – 09 octombrie 2015.

Fundațiile celor opt locuințe sunt pregătite în această săptămână cu ajutorul pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Maior Constantin Ene” al județului Bacău. Salvatorii băcăuani, voluntari în cadrul acestui proiect, vor ajuta la săparea fundațiilor, confecționarea armăturilor și turnarea betonului.

PUBLICITATE

Cu toate că se află în timpul lor liber, pompierii militari bacăuani nu pot sta deoparte atunci când persoane aflate în dificultate au nevoie de ajutor.

Participarea la un asemenea proiect nu este o noutate pentru salvatorii băcăuani, ei fiind parteneri cu reprezentanţii Habitat for Humanity în acţiuni de ajutorare a populaţiei în momentele cele mai grele. Activităţile desfăşurate împreună de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău şi Habitat for Humanity au fost atât în primele momente postdezastru, atunci când au distribuit cetăţenilor kit-uri de reparaţii, de natură preventivă, pentru a conștientiza cetățenii cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, dar și în cadrul proiectului ”Niciodată nu e prea târziu”, desfășurat în anul 2014, ce a vizat construirea unei case pentru o persoană cu handicap locomotor.
Cu toate că motivaţia profesională oferită de vieţile salvate zi de zi reprezintă pentru pompierii militari o„medalie”, acest moment marchează şi dovedeşte solidaritatea faţă de semeni.

Prin gestul lor, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău doresc să facă un lucru demn de urmat de către populaţia judeţului Bacău și să conștientizeze comunitatea cu privire la importanța voluntariatului.

Oricare dintre noi poate fi un salvator.

Este al șaptelea an în care asociația sărbătorește Ziua Mondială a Locuirii, declarată de ONU, printr-un eveniment impresionant de construcție, voluntariat și comunicare a nevoii de locuire decentă din România.

Familiile care vor beneficia de locuințele noi din Bacău trebuie să fie în nevoie de o locuință decentă, trebuie să muncească un număr de ore la propria casă și să returneze către Habitat for Humanity România costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă, fără profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani în 70 de țări din întreaga lume, responsabilizează familiile beneficiare și asigură fondurile pentru construcția de locuințe pentru alte familii dezavantajate.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. Habitat for Humanity România construiește,reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică, de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. În România este de 19 ani, timp în care a ajutat peste 36.000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască. www.habitat.ro


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ