Dupa ce vor invata ce au de facut, voluntarii vor putea participa la misiuni alaturi de pompieri/Foto: ISU Bacau

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau reia Proiectul „Salvator din pasiune”, prin care bacauanii sunt provocati sa se alature ca voluntari echipei de pompieri militari.

„Demersul institutiei noastre are la baza beneficiile activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata în sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor”, a declarat capitan Ionut Hâncu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau.

Pentru judetul Bacau au fost arondate 40 de locuri, iar la prima etapa de selectie, derulata in vara, au fost ocupate 8 dintre ele, asa ca au mai ramas 32 de locuri libere. Data limita de inscriere este 26 octombrie.

PUBLICITATE

Candidatii trebuie sa aiba intre 16 si 65 de ani, sa fie declarati apt din punct de vedere medical si psihologic si sa nu fi fost condamnati pentru infractiuni comise cu intentie. Dupa incheierea contractului de voluntariat, cei selectati vor urma programe de pregatire iar dupa finalizarea acestora vor putea participa la misiuni alaturi de pompierii bacauani.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ