Valoarea tichetelor de masa ar putea sa creasca la 15 lei, fata de 9,57 lei, cât este in prezent. Asta dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, in calitate de for decizional, legea privind modificarea valorii tichetelor de masa.

Initial, in proiectul de lege, se prevedea o crestere a valorii tichetelor de masa la 12 lei, insa comisiile din Camera Deputatilor au adoptat un amendament potrivit caruia suma maxima devine 15 lei. Insa, potrivit legii, decizia de a mari valoarea acestora ramâne la latitudinea angajatorului.

Cert este ca valoarea tichetelor de masa este deductibila fiscal, insa numai daca sunt respectate conditiile cerute de lege (de ex., sa nu-i fie acordate mai multe tichete angajatului decât numarul zilelor in care acesta a fost efectiv prezent la lucru in unitate s.a.).

PUBLICITATE

Cu aceste tichete, angajatii vor putea sa mearga zilnic la restaurant sau la magazinele alimentare pentru a cumpara alimente.

Tichetele nu vor putea fi folosite decât pentru produse alimentare si nu sunt obligatorii pentru angajatori, ci doar cei care îsi pot permite o astfel de cheltuiala.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ