Miercuri dupa-amiaza, pompierii de la Inspectie si Prevenire din cadrul Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau au luat decizia de a inchide magazinul „Luceafarul”, din centrul orasului.

Pe usa din fata au aplicat un sigiliu, in vreme ce pe usa laterala au lipit un afis cu motivul inchiderii.

„Oprirea functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor de catre ISU Bacau pentru incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu in ceea ce priveste periclitarea vietii ocupantilor si fortelor de interventie, neasigurarea stabilitatii elementelor portante, respectiv a limitarii propagarii focului si a fumului in interiorul edificiului si la vecinatati”, este mesajul pompierilor.

medalion luceafarul

„Nu se poate intra. Magazinul este inchis”, spunea si un gardian care le explica clientilor ca nu pot face cumparaturi in complexul comercial.

Decizia celor de la ISU afecteaza direct activitatea a peste 20 de agenti economici care au inchiriat spatii aici si pentru care orice zi cu lacatul pe usa este o zi cu pierderi pentru firmele lor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

36 COMENTARII

 1. Magazinul Lucafărul nu est un obiectiv care a apărut zilele acestea, iar deficiențele constatate de ISU nu sunt de dată recentă . Nerespectarea normelor de protecție contra incendiilor cred că a pus în pericol viata a milioane de oameni care s-au perindat prin acest obiectiv. A trebuit să apară nenorocirea de la clubul Colectiv București ca specialiștii ISU să constate nereguli ? Oare nu se face nimeni răspunzător de această situație ? Așteptăm răspuns de la cei în drept.

 2. Mergeti la scoli imbecililor , sunt copii de 6 ani in scoli idiotilor , mergeti la spital mamelucilor , mergeti in canal leprelor.Ani de zile ati vent la cersit sponsorizari caprelor.

 3. sa fim seriosi, atatea cladiri la care nu s-a facut nicio imbunatatire de zeci de ani. acum se trage linie si se vede. am vazut o lege interesanta adoptata azi de iohannis cum ca spatiile comerciale nu isi mai pot desfasura activitatea in cladirile de risc seismic clasa 1. deci centru orasului o sa fie o pustietate de acum inainte :))

 4. CINE V-A PLATI PENTRU FUNCTIONAREA IN ILEGALITATE A MAGAZINULUI PANA ACUM,,,,DE CE ISU BACAU A DORMIT PANA ACUM SI NU A SESIZAT ACEASTA PROBLEMA DE LA MAGAZIN,,,,CHEAR E NEVOIE SA MOARA CINEVA CA DUPA AIA SA NE UNFLAM SI NOI MUSCHI SA ZICEM CA SUNTEM REGULAMENTARI,,,,ISU BACAU GANDITI-VA CA MAGAZINUL LUCEAFARUL A FUNCTIONAT ASA SUB NASUL DV,,,CARE ACUM VA UMPLETI DE RUSINE,,,,,RUSINE,,,,RUSINE ,,

 5. La impozite si taxe cand ajungeti?
  Sau la inmatriculari/pasapoarte?
  Poate ajungeti si la Teatru la d-na manager Sigartau.
  Sau poate nu pentru ca va spune ca acum si ISU are ceva cu ea si o saboteaza.

 6. Dar Hotel Moldova cand in demoleaza?!! Avem locatari de “lux” in mijlocul orasului la km 0 . Aurolaci si homeless care stau “cazati” excelent la ultimile etaje ale hotelului. Daca va uitati la cladire, pe langa geamuri sparte si cartoane, in curand o sa vedem si carpe puse la uscat. Cladirea va ajunge o rusine a Bacaului si un focar de infectie si infractiune exact in centru.
  In unele landuri din Germania daca ti se pune in vedere sa iti ingrijesti peluza cu iarba sau fatada cladirii si nu o faci ..o face primaria. Daca nu platesti apoi contravaloarea cosmetizarii iti confisca imobilul. La noi cand asta?!!

 7. Spelunca aia de crasma din buricul targului (PAPARAZZI), cand o verificati domnilor de la ISU? Sau cand dvs. efectuati acele controale de noapte, dati si cateva telefoane in prealabil!?

 8. Cei care sar cu gura probabil sunt și ei în situații din astea și le e frica de cei de la ISU,da dragilor voi nu știți ca în românia noastră pana nu se moare nu se iau masuri? Bine ca s-au luat acum si la Luceafărul,și poate o sa mai urmeze și alții.Cine sa mai înțeleagă romanii ăștia….rau ca nu se iau masuri,rău că se iau……

  • Avizul de la isu pt un spațiu la parterul blocului ajunge la 3000 euro. Vi se pare o suma corecta? Cred ca ar trebui revizuite puțin sumele către inspectorii isu. Ceea ce fac ei acum si sumele enorme cerute doar sa vina sa vadă spațiul si sa avizeze mi se pare furt cu legea in mâna.

 9. Stimabile, cred că dumneavoastră confundaţi proiectanţii, verificatorii şi experţii tehnici cu personalul de la ISU.
  Pentru acordarea de asistenţă tehnică şi eliberarea de avize şi autorizaţii pentru securitate la incendiu ISU nu percepe nicio taxă.

  • Stimabile proiectanții au tarife mici, nu am nici o problema cu proiectantul. Dar verificatori si experții tehnici sunt avizați de isu, iar in Moldova sunt numai 2 experți care avizează proiectele, iar pt un magazin de 53 mp au cerut tarif de 3000 euro. Deci isu avizează doar doi experți pentru toată zona Moldovei unul in Iași si unul in Suceava, iar eu cu punct de lucru in bacau trebuie sa aștept 60 zile sa fiu programat si sa achit 3000 euro onorariu. Deci stimabile avizul isu costa, si costa mult!!!!

   • Stimabile, dacă te-ai documenta nu am mai purta aceasta discuție. Intră dumneta pe site-ul Minieterului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și caută experții tehnici acolo, pentru că acest minister îi autorizează și nu ISU (care face parte din Ministerul Afacerilor Interne).
    Așa face toată lumea prinde o idee din zbor nu o verifică și apoi îi dă înainte.
    Cât despre partea că sunt puțini ai dreptate, din câte știu este și la Buzău un expert tehnic. Este destul de logic să fie prețurile astea pentru că așa funcționează piața (cerere multă și ofertă puțină).
    Accesând adresa veți găsi toți experții tehnici din țară pe mai multe domenii – http://www.mdrt.ro/constructii/atestari-tehnico-profesionale/experti-tehnici

    • Stimabile, eu vb despre spațiile comerciale de la parterul blocurilor de locuințe, iar tu vb de construcții noi. Eu ma refer la experții care avizează spațiile existente, experți autorizați de isu iar tu vb despre experții care avizează clădirile noi. Ai făcut o confuzie, dar asa se întâmpla când vrei sa dezinformezi, duci discuția in alta zona. Sper ca ai înțeles la ce ma refer eu.

     • Stimabile, un obiectiv se supune avizarii / autorizarii conform legislatiei actuale atunci cand acesta este o constructie nou sau este un obiectiv care si-a schimbat domeniul de activitate sau este un obiectiv care a avut parte de investii ce au dus la modernizari, recompartimentari etc.
      De asemenea, un obiectiv se supune avizarii / autorizarii si in functie de suprafata, domeniu de activitate etc. conform normativelor in vigoare (vezi HG 1739).
      Asa ca, stimabile, oricum o dai ca te referi la o constructie noua sau veche care se supune avizarii / autorizarii apelezi la aceeasi experti tehnici care sunt autorizati de Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice.
      Sfatul meu este Stimabile sa te documentezi inaunte de a arunca cu noroi intr-o institutie.
      Fiecare padure are uscaturile ei, dar asta nu inseamna ca trebuie sa taiem sau sa incendiem intreaga padure din aceasta cauza.

 10. Pai incep sa inchida ca sa mai ia si ei o spaga pentru redeschidere…vorba aia vin si sarbatorile,e nevoie de bani!
  Cine isi face probleme,stati linistiti,Luceafarul se va redeschide in cateva zile.

 11. Cred ca a fost ceva politic,sa inchizi un centru comercial,care timp de 40 de ani nu sa intamplat nimic,e de stigat si la gaste………,ce fac cei de la primarie?………e totusi centrul Bacaului………sa va fie RUSINE!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ